Полковник Юрій Сіроватко підозрюється у колабораціонізмі - ДБР

18:46, 06.06.2022
Полковник Юрій Сіроватко підозрюється у колабораціонізмі - ДБР

Зрадник Юрій Сіроватко служив у лавах української міліції

Колишній поліцейський Донецької області Юрій Сіроватко у ході співпраці з ворогом «доріс» до «міністра «ДНР». 
 
Територіальне управління Державного бюро розслідувань у Києві оголосило підозру так званому «міністру юстиції «ДНР» у колабораційній діяльності з державою-агресором і її окупаційною адміністрацією (ч.6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України). 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє «Главком» з посиланням на текст підозри від 6 червня.
 
До початку жовтня 2014 року підозрюваний служив у лавах тодішньої української міліції, зокрема, був начальником управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Головного управління МВС у Донецькій області. Має звання полковника.
 
За даними досудового розслідування, у квітні 2022 року Юрій Сіроватко як «міністр юстиції» терористичної організації «Донецька народна республіка» засвітився під час публічних виступів на окупованих територіях, а саме у Волновасі, Нікопольському і Мангуші.
 
Також фейковий міністр брав участь у відкритті «відділу РАЦС» в окупованому Маріуполі і підписанні угоди про співпрацю між «міністром юстиції «ДНР» і міністерством юстиції РФ.
 
Крім цього, у російських ЗМІ з’явилася інформація наприкінці травня, в якій «міністр юстиції «ДНР» Сіроватко пригрозив: деяким українським полоненим, у тому числі тим, хто здався на «Азовсталі», загрожує смертна кара.
 
У вересні 2018 року Юрія Сіроватка внесено до бази «Миротворець».
 
Як відомо, стаття 111-1 Кримінального кодексу України набрала чинності 15 березня 2022 року. Йдеться про притягнення до відповідальності осіб, які у будь-якій формі співпрацюють з державою-агресором. За вчинення подібного злочину передбачено покарання – від 10 до 15 років позбавлення волі.
 
Як повідомляла УМ, працівники Державного бюро розслідування спільно зі співробітниками Нацполіції провели 2 травня масштабну спецоперацію, у ході якої  затримали одного з довірених осіб колишнього нардепа, зрадника України Іллі Киви.