Українські студенти навчатимуться в університеті Канади безкоштовно

13:32, 17.05.2022
Українські студенти навчатимуться  в університеті Канади безкоштовно

Українські студенти уже потроху обживаються у провідному університеті Канади

Провідний канадський університет Торонто безкоштовно прийме на навчання понад 200 українських студентів.
 
Фінансування взяла на себе Фундація Темертея, заснована канадським підприємцем і меценатом українського походження Джеймсом Темертеєм.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомили  у пресслужбі університету.
 
«За підтримки пожертвуваних Фундацією Темертея 3,2 млн дол, університет Торонто готується прийняти більше 200 студентів з України, чиє навчання було перерване війною»,- йдеться у поширеному пресрелізі.
 
Зазначається, що перші 20 студентів Києво-Могилянської академії вже обживаються на кампусі у Торонто, а у вересні до них приєднаються ще до 100 студентів.
 
Окрім того, в Торонто тимчасово переїдуть  п’ять викладачів Києво-Могилянської академії, які працюватимуть в університеті як запрошені професори.
 
В університеті додали, що мають ряд стипендій для українців, в тому числі на участь у літніх програмах, на які можуть претендувати ще десятки студентів.
 
Додамо, що університет Торонто - найкращий вищий навчальний заклад Канади та входить до 25 найліпших вишів світу.
 
Заснована у 1997 благодійна фундація Джеймса та Луїзи Темертеїв регулярно надає підтримку освіті, охороні здоров’я та культурі України й Канади. 
 
Позаминулого року фундація зробила найбільшу благодійну пожертву в історії Канади, передавши 250 млн дол (близько 192 млн дол США) на розвиток медичного факультету університету Торонто.
 
Джеймс (Костянтин) Темертей народився у 1941 році у селі Стила, що на території сучасної Донецької області України. У 1949 році його батьки емігрували до Канади. Заснована Темертеєм у 1987 році компанія Northland Power стала одним із перших незалежних виробників енергії у Канаді.
 
Як повідомляла УМ, школи  та виші Києва з 28 березня відновлюють  освітній процес, який здійснюватиметься дистанційно.
 
Читайте також: російські  варвари вщент знищили відому гімназію на Луганщині, яка витримала дві світових війни. Після обстрілу  один із найкращих освітніх закладів Луганщини, Лисичанська гімназія, згоріла  вщент.