Воєнний стан: у Києві не відбулася акція на підтримку оборонців Маріуполя

19:53, 05.05.2022
Воєнний стан: у Києві не відбулася акція на підтримку оборонців Маріуполя

Родичам бійців «Азову» не дозволили провести мирний мітинг у Києві

У столиці України рідні та близькі захисників Маріуполя не змогли провести мирний мітинг на підтримку українських бійців, оскільки правоохоронці не дали їм такої змоги, пославшись на закон про воєнний стан.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляють організатори акції у соцмережах та пресслужба столичної поліції у коментарі "Українській правді"
 
Як відомо, родичі українських захисників 4 травня анонсували проведення мирного мітингу на підтримку бійців, які боронять Маріуполь, що мав  би відбутися 5 травня о 12.00. Вони  звернулися  до правохоронців, щоб отримати згоду на проведення акції, проте дозволу не отримали, тому зранку 5 травня проведення мітингу скасували. 
 
Одна із організаторів заходу розповіла УП, що ймовірно на акцію у центр столиці відправилися ті, хто не бачив інформації про скасування. 
 
Усіх, кого правоохоронці затримали, за її словами, відпустили після бесіди. 
 
У поліції Києва "Українській правді" повідомили наступне: "Згідно із законодавством про воєнний стан масові зібрання – заборонені. Нинішня акція, за даними правоохоронців, не була санкціонованою".
 
На місці працювала поліція діалогу і роз’яснювала громадянам чинне законодавство.
У поліції зазначають, що в громадян чоловічої статі перевірялись документи. Декого військові комісари, також присутні на місці, могли "запросити для опитування".
 
Крім того, рідні українських бійців повідомляють, що у соцмережах, зокрема Instagram блокуються сторінки на підтримку захисників Маріуполя. За словами рідних, усі пости із згадками про Маріуполь та полк "Азов" почали зникати.
 
Як відомо, станом на 5 травня триває третя доба боїв на території заводу "Азовсталь", де перебувають українські захисники та цивільні жителі міста. Серед українських захисників сотні поранених. 
 
5 травня 2022 року "Азову" виповнилося 8 років.
 
Як повідомляла УМ, у заблокованому Маріуполі російські терористи  другий день поспіль штурмують  "Азовсталь", у підземеллях якого залишаються українські захисники та цивільні люди, яких ще не евакуювали.