Валерія Глодан із тримісячною донькою загинули під час обстрілу Одеси

13:25, 24.04.2022
Валерія Глодан із тримісячною донькою загинули під час обстрілу Одеси

Від лап російських окупантів гинуть цілі родини, серед яких — Валерія Гладан з донькою та матір’ю (facebook.com/yury.glodan.7)

Ракетний удар по Одесі забрав життя журналістки Валерії Глодан, її тримісячної доньки та матері. 
 
Як інформує Україна молода, смерть дружини, тещі та маленької дівчинки підтвердив чоловік Валерії — Юрій Глодан, розмістивши світлини родини у Фейсбуку.
 
Юрій дивом залишився живим, оскільки перед обстрілом вийшов у магазин.
 
«Рідненькі мої, Царство небесне! Ви в наших серцях!», - написав він на сторінці у соцмережах.
 
Про загибель Валерії написала у Фейсбуку її знайома Валерії Олена Поволяєва.
 
«Не можу повірити. Ми не були прямо друзями, але товаришували, це точно. Були колегами півтора року, тісно співпрацювали з цією чудовою, щирою та доброю дівчиною. У неї ж донька зовсім маленька. Була. Три місяці. І вона не вижила. Невимовно шкода. Хочеться кричати та лізти на стінку», - пише Олена.
 
Валерія родом з Херсона, в Одесі закінчила факультет журналістики, працювала піар-менеджеркою в низці компаній. 
 
«Вона завжди посміхалася і з радістю допомагала», - пише її знайома по університету.
 
 
На сторінці Валерії у Фейсбуці - фото з розбомбленої Бородянки, зокрема і знаменита шафка з півником. Жінка підтримувала волонтерів і протестувала проти війни.
 
«Услышьте!!! Его солдаты обстреливают с градов мирное население, поражают баллистическими и водородными ракетами жилые кварталы, детские дома, роддома Украины - наш дом! путин обезумел и машет ядерной ракетой», - такий пост розмістила Валерія 1 березня.
 
Невдовзі ракета путіна наздогнала її разом з донечкою.
 
Чоловік Валерії - Юрій Глодан в цей час пішов до магазину і тому вижив...
 
"Рідненькі мої, Царство небесне! Ви в наших сердцях!", - написав згодом пан Юрій у соцмережах. 
 
 

Великдень із смаком смерті стався і  у Очеретинській громаді Донецької області — рашисти вбили двох дівчаток
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.
 
«Життя двох дітей з Очеретинської громади забрали російські окупанти цього великоднього ранку. Будинок на вулиці Миру, де жила їхня родина, було зруйновано, дівчатка 14 і 5 років загинули. За злочини, які коять окупанти на нашій землі, їм не буде прощення - ні від Бога, ні від людей»,- заявив він.
 
Очільник області також вкотре закликав земляків евакуюватися  із прифронтової зони.
 
«Бережіть життя - своє і своїх дітей. Саме це, а не обжиті квартири й будинки, є найвищою цінністю. Усе зруйноване відновимо. Головне - зупинити орду. А цивільним - вижити»,- наголосив Кириленко.
 
Як відомо, в Україні триває 60-й день повномасштабної війни, розв’язаної путінською Росією.
 
Станом на 8 годину 24 квітня 2022 року, за даними Єдиного реєстру досудових розслідувань, а також інших джерел, з початку вторгнення російської федерації в Україні загинуло 213 дітей та постраждало 389 дітей. Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова додала, що фактичну кількість загиблих і поранених дітей встановити не є можливим через те, що в українських містах окупаційні війська ведуть активні бойові дії.

Як повідомляла УМ, станом на вечір суботи відомо про вісьмох загиблих та щонайменше 18 поранених унаслідок ракетного обстрілу Одеси російськими військами. Удар був завданий російською стратегічною авіацією з району Каспійського моря. 
 
Читайте також: президент України Володимир Зеленський вважає покидьками смердючими російських окупантів, які нанесли ракетний удар по багатоповерхівці в Одесі у суботу. У свою чергу мер Одеси Геннадій Труханов вважає рашистів сволотою, яка горітиме у пеклі.