Знищення крейсера «Москва»: оприлюднено перші фото

10:28, 18.04.2022
Знищення крейсера «Москва»: оприлюднено перші фото

Одне з фото зроблене з корабля, який, ймовірно прибув на допомогу "Москві". (twitter.com/Osinttechnical)

Журналіст-дослідник OSINTtechnical оприлюднив ймовірно перші фото безславної загибелі російського ракетного крейсера "Москва" після його ураження українськими ракетами «Нептун» в Чорному морі.

 

Як інформує Україна молода, відповідні світлини OSINTtechnical опублікував у Twitter

 

«Я не можу перевірити справжність, але це крейсер класу "Слава", і я не думаю, що котрийсь з них з них був знищений таким чином», - переконливо зауважив журналіст.

 

 За його даними, "існує розбіжність між датою фото 15.04 і датою затоплення 14.04".

 

Одне з фото зроблене з корабля, який, ймовірно прибув на допомогу "Москві". На ньому видно, що палаючий крейсер накренився на лівий бік.

 

 

Також над палубою видно два перехресні струмені води, що може свідчити про те, що так або намагалися загасити пожежу, або могли відкачувати з трюмів воду, використовуючи пожежні гідранти як насоси.

 

OSINTtechnical також вважає, що "Москва" горіла всередині, перш ніж затонути, бо з більшості видимих ілюмінаторів видно сильний дим.

 

Нагадаємо, увечері 13 квітня стало відомо, що українськими протикорабельними ракетами "Нептун" підбили флагман Чорноморського флоту рф - ракетний крейсер "Москва". Після цього крейсер із 16 крилатими ракетами вийшов з ладу та затонув.

 

Як повідомляла «УМ», рф роками намагалася завадити програмі виробництва українських ракет «Нептун» і після знищення російського флагмана зрозуміло чому саме.