Звірства на Київщині: поліція виявила 720 тіл жертв росіян

07:33, 13.04.2022
Звірства на Київщині: поліція виявила 720 тіл жертв росіян

Поліція продовжує виявляти тіла жертв російських окупантів. (Фото МВС)

Правоохоронці виявили вже 720 тіл мирних мешканців, які загинули внаслідок звірств росіян на Київщині під час окупації.

 

Ще понад 200 цивільних громадян вважаються зниклими безвісти.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив керівник поліції Київської області Андрій Нєбитов, передає МВС.

 

"Кількість виявлених і оглянутих тіл загиблих мирних осіб на Київщині в результаті російської агресії становить вже більше 720 осіб, ще понад 200 осіб вважаються зниклими безвісти", - стверджує пан Нєбитов.

 

 

За його даними, з початку війни на території столичного регіону зафіксовано понад 3050 кримінальних проваджень щодо злочинів, вчинених військовими росії.

 

Зазначається, що під час воєнного стану поліцейські зареєстрували 233 кримінальні провадження щодо посягань на територіальну цілісність і недоторканість України, а за порушення законів та звичаїв війни розслідують 1463 фактів.

 

Правоохоронці зареєстрували понад 150 фактів мародерства та вже повідомили про підозру 35 особам, зареєстрували понад 30 кримінальних проваджень щодо колабораційної діяльності, зібрали матеріали щодо сприяння агресору та вже повідомили про підозру 5 особам.

 

"Поліцейські продовжують проводити зачистку територій, які були в окупації російських військ, виявляти осіб, які співпрацювали з ворогом, встановлювати потерпілих від російської агресії,  фіксувати руйнування та оглядати тіла загиблих. Окупанти мають відповісти за кожен злочин, скоєний на нашій землі!", - йдеться в повідомленні.

 

Як повідомляла «УМ», найбільше тіл жертв – понад 400 виявлено у місті Буча.

 

Звірства росіян у цьому місті вразили весь світ.