До Сибіру й за Полярне коло депортують окупанти 100 тисяч українців

15:15, 12.04.2022
До Сибіру й за Полярне коло депортують окупанти 100 тисяч  українців

Росіяни вивозять українців за тисячі кілометрів від рідних домівок (Фото з відкритих джерел)

За наказом диктатора росіі Володимира Путіна українців, які були силоміць вивезені  з тимчасово окупованих територій, переселяють  до Сибіру і за Полярне коло. Близько 100 тисяч людей вже опинилися за тисячі кілометрів від своїх домівок, 


Як інформує Україна молода, про це повідрмляє The Independent з посиланнями на офіційні документи.


За їх даними, Кремль видав наказ про переселення 95 739 жителів Донецької та Луганської областей за 5,5 тисяч миль від їхніх будинків. Це понад 8,8 тисяч кілометрів.


«В указі зазначалося, що «з урахуванням ситуації, що склалася в Україні», Російська Федерація «погоджує розподіл» громадян до "суб'єктів Російської Федерації» та просила владу «забезпечити прийом» 95 739 осіб»,- цитує видання.


У Кремлі запланували відправку 11 398 людей до Сибіру, 7218 людей на Далекий Схід та 7023 - на Північний Кавказ, зокрема інші регіони, такі як Чечня, Інгушетія та Дагестан, за інформацією The Independent.


З посиланням на окремі документи видання повідомляє, що людей у Маріуполі просили підписати документи, у яких стверджувалося, що «українські війська обстрілювали їхнє місто». 


Підписантам сказали, що вони не можуть повернутися в Україну, тому що їх чекає «переслідування».


Як повідомляла УМ, кілька тисяч людей впродовж тижня російські окупанти  силоміць вивезли з Маріуполя до російської федерації.


Як відомо, російські окупанти від початку повномасштабної війни депортували з України понад 600 тис. людей. З них - 170 тис. дітей. Відправляли українців у Володимирську, Омську, Пермську, Челябінській області. Також в Сахаліні. У Росії створили фільтраційні табори для українців, повідомила омбудсмен Людмила ДенісоваВона вважає, що депортація українців має всі ознаки геноциду.