Герої Маріуполя: українські морпіхи вже півтора місяця тримають оборону

07:30, 10.04.2022
Герої Маріуполя: українські морпіхи вже півтора місяця тримають оборону

Морські піхотинці кожного дня здійснюють подвиги у Маріуполі, багато з них отримували поранення, та знову поверталися до бою. (facebook.com/otueast)

Герої окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського вже 45 днів разом із бойовими побратимами з інших силових підрозділів України стримують російську фашистську навалу в Маріуполі.

 

Як інформує Україна молода, реальні героїчні історії українських морських піхотинців у блокадному місті повідомило Оперативно-тактичне угруповання «Схід» в соцмережах.

 

Так, більшість військових підручників говорять, що підрозділ, який обороняється у повному оточенні може витримати у сучасному бої не більше ніж тиждень. Однак, це не про морпіхів у оточеному Маріуполі.

 

«За наявною інформацією понад тринадцять батальйоно-тактичних груп російських фашистів втратили боєздатність», - йдеться у повідомленні.

 

З міркувань безпеки, у командуванні не назвали справжніх імен героїв, однак підкреслили, що наступить момент, коли вся країна та світ про них дізнаються.

 

Так, молодший сержант М. керує снайперською групою, яка успішно виконала бойове завдання зі знищення снайперів та групи прикриття противника. Лише за тиждень ним особисто було  знищено 10 рашистів та 8 поранено. Крім того, морський піхотинець виявляв розташування зброї та техніки противника та швидко і точно надав координати, що дозволяло вогневими засобами подавити вогонь противника та припинити обстріл позицій морських піхотинців.

 

А от лейтенант В. на своєму рахунку має щонайменше два знищених ворожих танки. Зокрема, морський піхотинець 06 березня 2022 року на околицях н.п. Маріуполь під час бою попри близьку відстань та небезпеку потрапити під ворожий обстріл, пострілом з РПГ-7 знищив ворожий Т-72. 29 березня 2022 року лейтенант В. під час бою у Маріуполі знищив ще один ворожий танк Т-72 разом з екіпажем, цього разу застосувавши NLАW.

 

Крім того, 22 березня 2022 року старший матрос Г. збив БПЛА оперативно-тактичного рівня типу «ОРЛАН».

 

«Морські піхотинці кожного дня здійснюють подвиги, багато з них отримували поранення, та знову поверталися до бою. Зокрема, 09 березня 2022 року під час артилерійського обстрілу по батальйону морської піхоти зазнали поранення 8 військовослужбовців, ризикуючи  життям та здоров’я матрос Н. на автомобілі “ХАМЕР” провів швидку евакуацію поранених на безпечну відстань.

 

У ході виконання цього завдання морський піхотинець отримав осколкові поранення. Однак, вже через чотири дні, 13 березня 2022 року, влучним пострілом з РПГ-7В поцілив УРАЛ–4320, в результаті чого було знищено автомобіль з боєприпасами та живу силу противника», - повідомляють в ОТУ «Схід».

 

І додають, що таких прикладів безліч. Воїни морські піхотинці продовжують знищувати окупантів, вони борються за всю країну. Ворог сконцентрував величезні сили на захоплення міста, однак завдяки мужності та силі всіх оборонців Маріуполя, плани орди й досі залишаються лише планами.

 

Як повідомляла «УМ», півтора тижнів тому командування окремого загону спецприначення «Азов» закликало військово-політичне керівництво України провести операцію з деблокади Маріуполя найближчим часом.

 

Нагадаємо, лише зараз стали відомі обставини жорстокого вбивства російськими окупантами відомого литовського документаліста Мантаса Кведаравічюса у Маріуполі.