Подвиг чи ганьба: оборонці Маріуполя закликають владу деблокувати місто

22:17, 31.03.2022
Подвиг чи ганьба: оборонці Маріуполя закликають владу деблокувати місто

Маріуполь: світлини з пекла. (facebook.com/gennadiy.stambula)

Командування окремого загону спецприначення «Азов» закликає військово-політичне керівництво України провести операцію з деблокади Маріуполя найближчим часом.

 

Успішна операція з деблокади увійде в історію як героїчний подвиг, якщо ж цього не станеться – падіння міста стане великою ганьбою. Тоді трагедія Маріуполя 2022 року навіть перевершить у рази трагедію Батурина 1708 року…

 

Як інформує Україна молода, про це заявив у зверненні заступник командувача загону «Азов» Святослав Паламар у четвер.

 

«Кожен день оборони міста коштує життів наших героїв. Наша мета – вистояти і перемогти у цій війні! Ми впевнені, що операція з деблокади Маріуполя ввійде в історію як героїчний подвиг нашого народу. Та якщо вона не відбудеться – це ввійде в історію як велика ганьба», - наголосив він.

 

І додав, що захисники Маріуполя, навіть діставши поранення, все одно йдуть у бій, бо іншого шляху немає:

 

«За успішними операціями стоїть героїчний чин наших військових – бійців «Азова», морпіхів, прикордонників, бійців Національної гвардії та інших. Ви повинні розуміти і вчитися».

 

 

Тож Паламар згадав криваву Батуринську трагедію 1708 року, коли російська війска вирізали місто.

 

«Згадайте Батурин 1708 року, коли виродки московської орди вирізали, за різними даними, близько 20 тисяч цивільних. І тоді захисники міста не втримали оборону.

 

Зараз, за різними оцінками, в Маріуполі залишилося близько 100 тисяч цивільних. Тепер уявіть, що ми не припинимо боротьбу і що п’яні орки під дією своєї ейфорії та безкарності зроблять з нашими громадянами. Все, що ви чули про їхні злочини в Україні, помножте на тисячу і отримаєте результат. Ці цивільні в 2014 році проганяли з міста «русскій мір», відігнали його від всієї України, хіба вони на це заслуговують?»,– каже заступник командувача «Азову».

 

 

Водночас, за даними української влади, російські окупанти незаконно депортували 45 тисяч маріупольців на територію рф та територію, контрольовану бойовиками так званої "ДНР".

 

Як повідомила віце-прем’єр-міністр Ірина Верещук, у місті лишилося близько 100 тисяч мирних мешканців, які потребують негайної евакуації. Також приблизно 75 тисяч маріупольців зуміли евакуювати через "гуманітарні коридори".

 

За її словами,російські окупанти скоюють велику кількість сексуальних злочинів щодо жінок та неповнолітніх дівчат у Маріуполі. Пані Верещук запевнила, що всі факти зґвалтування та знущань загарбників над жінками фіксують в Офісі Генерального прокурора.

 

І наголосила, що ці злочини не мають терміну давності.

 

Раніше Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова заявила, що дії російських окупантів у Маріуполі можуть кваліфікуватися за міжнародним правом як геноцид.

 

 

Як повідомляла «УМ», Надія Сухорукова пише вражаючі історії про час перебування в оточеному орками Маріуполі. Вона згадує найболючіше не просто так – а для того, аби привернути увагу до міста, де і зараз відбувається геноцид. Де росіяни продовжують чинити звірства над українцями…