На Київщині ЗСУ звільнили Бородянку, Ворзель, Бучу і Гостомель

17:17, 01.04.2022
На Київщині ЗСУ звільнили Бородянку, Ворзель, Бучу і Гостомель

Український прапор у вільному місті Бородянка на Київщині. (t.me/Pravda_Gerashchenko/9646)

Українські військові продовжують звільняти Київщину від російських орків у п’ятницю. Так, було звільнено місто Бородянка.

 

Водночас бійці ЗСУ зайшли до Бучі, український прапор піднято над Ворзелем, також деокуповано Гостомель.

 

Як інформує Україна молода, світлину зі звільненого міста Бородянка оприлюднив екснардеп Антон Геращенко.

 

На фото бійці тероборони позують з прапором України на фоні спаленого рашистами відділку поліції у Бородянці. 

 

Також, як повідомила депутат Бучанської міської ради Катерина Українцева, Збройні сили України увійшли до Бучі Київської області.

 

«Наше рідне ЗСУ в Бучі! З українськими прапорами! Бучанці, рідні, немає слів… Люди пишуть, телефонують, що навіть дихати одразу стало легше. Буча – це Україна!»,– йдеться у дописі.

 

Згодом вона додала, що місто ще не можна вважати безпечним (через диверсантів і недобитків) і повертатися до Бучі не можна. 

 

 

У соцмережах поширюються відео, на яких захисники України стверджують, що Бучанський район російські орки залишили, як полохливі зайці, майже без бою.

 

Зазначається, що у Гостомелі окупанти опнесли певні втрати, бо наші їх там добряче «поутюжили».

 

Тож українські вояки обіцяють гнати їх до кордону.

 

                                                     Прапор України знову майорить у смт Ворзель. 

 

Також пубілкуються світлини і відео, на яких окупантам не вдалося вивезити награбоване з Приірпіння (нагадаємо, місто Ірпінь було звільнено кілька днів тому – Ред.).

 

Зокрема, до кабін своєї бронетехніки заграбники тягнули все що завгодно: навіть дитячі іграшки з розграбованих магазинів та… українські купони 90-х років.

 

Мабуть натрапивши на колекцію купонів в одному з пограбованих приміщень варвари вирішили, що за них можна щось придбати.

 

                                                            Цим мародерам втекти не вдалося.

 

«Росіяни почали вивозити частину своїх підрозділів з Києва та Чернігівщини.Але це не привід радіти чи розслаблятися, як багатьом хотілося б.Війна не просто не закінчилась, вона в самому розпалі.

 

Путін не буде виправдовувати українців за своє приниження.Підрозділи з Сум, Чернігова та Києва завантажені на залізничні платформи та вирушають до Донецької та Луганської областей, щоб оточити наші Об'єднані Сили», - написав Антон Геращенко.

 

За даними Генштабу ЗСУ, на даний час ЗСУ звільнили 30 населених пунктів України (переважно на північних напрямках). 

 

Як повідомляла «УМ», смт Іванків на північ від Києва, яке було окуповано у перші дні війни, перейшло під контроль Збройних Сил України  у п’ятницю.

 

Також звільнено навколишні населені пункти. Загарбники тягуть до білорусі на кордон цілі колони з награбованого майна та автомобілів українців.