У Миколаєві ворожі ракети розвалили пів будівлі ОДА: влучили в кабінет Кіма

12:57, 29.03.2022
У Миколаєві ворожі ракети розвалили пів будівлі ОДА: влучили в кабінет Кіма

Орки зруйнували будівлю Миколаївської ОДА, є влучання у кабінет керівника області. (Фото: facebook.com/mykoda)

Російські війська 29 березня обстріляли Миколаїв і зруйнували будівлю обласної держадміністрації, пробивши її наскрізь.

 

Більшість людей, які були всередині, «дивом врятувалися», тривають пошуки 11 осіб.


Як інформує Україна молода, про це повідомив голова Миколаївської ОДА (ОВА) Віталій Кім та ДСНС.


«Врятувалися від 50 до 100 людей. Зараз шукаємо вісім цивільних і трьох військових», – повідомив Кім у телеграмі.


У Державній службі України з надзвичайних ситуацій повідомили, що підрозділи ДСНС з-під завалів вивільнили 22 постраждалих осіб і передали медикам та трьох загиблих.


«29 березня близько 08:45 у Миколаєві внаслідок обстрілу і влучання в дев’ятиповерхову адміністративну будівлю сталося руйнування центральної секції будівлі з 9 по 1 поверхи, без послідуючого горіння»,– повідомили у ДСНС.

 


За словами Кіма, зокрема, зруйнований його кабінет. Водночас голова ОВА припустив, що такі дії військ РФ можуть свідчити про те, що загарбники відмовилися від наміру наступати на Миколаїв.


«Чому? Тому що за класикою, якщо ти збираєшся щось захоплювати, тобі потрібен пункт управління областю, куди підведені всі комунікації, мережі, управління, зв’язок. Тому вони вирішили, що Миколаїв вони не візьмуть, тому вирішили всім нам «передати привіт», – сказав Кім у зверненні, оприлюдненому в телеграмі. 
 

 

Як повідомляла УМ, півтора тижні тому російські окупанти вдарили по військовій казармі у Миколаєві. Захисники України загинули уві сні внаслідок ракетного обстрілу 20 березня на Миколавщині була оголошена жалоба за  за десятками загиблими десантниками 79-ї окремої десантно-штурмової бригади.