У Мелітополі російські окупанти зняли прапор України

23:05, 14.03.2022
У Мелітополі російські окупанти зняли прапор України

Російські орки спускають український прапор у Мелітополі. (facebook.com/PinkPantherWedding)

Російські загарбники зняли український прапор з одного з найвищих флагштоків Запорозької області – на площі Пермоги у тимчасово окупованому місті Мелітополь.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила активістка Тетяна Кумок в соцмережах у понеділок.

 

"Усе. У нашому місті більше немає українського прапора… Цікаво, хтось думає, що Росія прийшла до нас, щоб звільнити Україну від нацистів?

 

Поки що окупанти планомірно «звільняють» Україну від українців. Як фізично, так і морально. Але ми вистоїмо! Мелітополь – Україна, хай навіть і тимчасово окупована”, - емоційно написала патріотка.

 

Зауважимо, що флагшток було встановлено у 2019 році за бюджетні гроші до Дня незалежності України. Обійшовся він майже у 700 тис. гривень. Його висота – 36 метрів.

 

Нагадаємо, російські війська тимчасово захопили Мелітополь 26 лютого. Минулого тижня вони викрали міського голову Івана Федорова та активістку Ольгу Гайсумову. Щодня, з 1 березня, у місті проходили мітинги проти окупації.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні українська артилерія знищила 50 одиниць ворожої техніки між райцентрами Василівка і Мелітополь Запорізької області.