На війні з Росією загинуло 1300 захисників України

19:28, 12.03.2022
На війні з Росією загинуло 1300 захисників України

Під час війни з російськими загарбниками загинуло 1300 українських військових

Втрати російських загарбників у війні в десять разів перевищують втрати Збройних сил України. Верховний Головнокомандувач ЗС України Володимир Зеленський вперше назвав кількість загиблих українських військових з початком великої війни з Росією.


Як інформує Україна молода, про це він повідомив 12 березня під час пресконференції для іноземних журналістів у Києві.

 


 

“У  нас загинуло десь 1300 військових людей, а в Росії – понад 12 тисяч. Один до десяти”, – сказав президент України.


Він заявив, що таке співвідношення загиблих – тому, що правда на нашій стороні.


“Я не радію, що у них 12 тисяч загинуло. Це не моє бачення світу. Більшість з них в цілому не знають, куди вони приїхали. Розповідають про якийсь фашизм. Але потім розуміють, що це вони поводять себе як нацисти. І я не знаю, як вони (полонені) будуть повертатися додому”, – сказав президент.


“Але всі ті, які зайшли сюди і отримують задоволення від вбивств — вони не підуть своїми ногами. Їх вивезуть звідси”, – додав Верховний Головнокомандувач ЗСУ.


Він зазначив, що в полон здалося приблизно 500-600 російських військових.


“Багато хто побіг, багато хто ховається в якихось будівлях, хтось пробирається в Росію. Там невеличкий хаос”, – сказав Зеленський.


Варто зазначити, що після першого дня війни керівництво України не оприлюднювало число втрат з боку нашого війська, говорячи лише про ліквідованих окупантів.


Як повідомляла УМ, Президент України Володимир Зеленський звернувся до матерів російських солдатів і закликав їх боротися за те, щоб їх синів не відправляли на війну в Україну.Бо тут їх чекає або смерть, або полон.