Військкомати накрила хвиля бажаючих захищати Україну – Ганна Маляр

08:47, 12.03.2022
Військкомати накрила хвиля бажаючих захищати Україну – Ганна Маляр

Усе більше патріотів стають у стрій на захист України. (facebook.com/MinistryofDefence.UA)

Мобілізаційна інфраструктура переживає кульмінаційне навантаження, адже колишні військкомати накрила хвиля бажаючих стати у стрій на захист України.

 

Відтак, територіальні центри комплектування фактично не встигають, а патріотичних українців просять потерпіти, оскільки війську не зайвими будуть різні спеціальності.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

 

За її словами, усі бажаючі є «мотивованими, патріотичними, готовими без зволікань взяти зброю до рук».

 

Але держава має мобілізаційний план. Цей документ з грифом "секретно".

 

«Попри нашу готовність до будь-якого розвитку подій, така війна, як зараз, потребує надзусиль  по всіх напрямах.  Мобілізація під час війни: ми на марші розгортаємо на повну свої оборонні спроможності. Деякі незручності і поточні проблеми можна і треба перетерпіти», - пояснила пані Маляр.

 

І додала, що Сили оборони чітко розуміють кількісні і якісні потреби у комплектуванні. Мовляв, робота, хоч і з певними ускладненнями, рухається за визначеним алгоритмом.

 

«Врахуйте, що крім власне бойових підрозділів, існують частини забезпечення тощо. І для їх комплектування потрібні представники різних спеціальностей. Це відповідь на запитання: у чому необхідність мобілізації представників здавалось би зовсім «мирних» спеціальностей.

Українці, ви неймовірні! Давайте з розумінням пройдемо і цей етап», - констатувала заступниця міністра.

 

За даними Держприкордонслужби, з початку воєнного вторгнення Росії, на територію України прибуло 143 тисячі наших співвітчизників, 80% із них – чоловіки.

 

Як повідомляла «УМ», колишній міністр оборони Грузії Іраклій Окруашвілі приїхав в Україну разом із грузинськими добровольцями, щоб допомогти українцям перемогти російських загарбників.