Підполковник білоруської армії закликав співвітчизників не нападати на Україну

11:22, 28.02.2022
Підполковник білоруської армії закликав співвітчизників не нападати на Україну

Білоруський військовий закликав владу своєї країни відмовитися від спільного з Росією нападу на Україну

Підполковник ВДВ запасу Сахащик Валерій Степанович, легенда збройних сил Білорусі хоче зберегти життя своїм землякам  і просить  відмовитись від ідеї спільного з Росією нападу на Україну. 


Як інформує Україна молода, відповідне прохання було записане  у його відеозверненні YouTube-каналі "Реальная Беларусь".

 

Російська армія, попри величезний бойовий досвід, вже три доби перебуває в пеклі, зауважив підполковник ВДВ 


Сахащик є колишнім командиром 38-ї гвардійської мобільної бригади та засновником руху "Чорний орел", є добре відомим серед спецпризначенців своєї країни.


"Російська армія, що має величезний бойовий досвід, три доби перебуває в пеклі. Кількість убитих налічується тисячами, полонених – сотнями, пораненими переповнені шпиталі та лікарні у прикордонній смузі. Жодної мети операції не досягнуто. Не вдалося взяти ані Києва, ані єдиного обласного центру", – зазначає підполковник.

 


 

Він вказує, що російська армія вже досить виснажена, тоді як українці витримали найбільш важкі години, зорганізувалися, отримали підтримку з усього світу, а найголовніше – перестали боятися та відчули присмак перемоги.


Зараз Сахащик звертається до своїх земляків, які "сидять в лісі на кордоні з Україною" та готуються до нападу. Закликає колег та високопоставлених військовослужбовців Білорусі не брати участь в ганебній справі.


"Це не наша війна. Ви не захищатимете свою батьківщину, дім, сім'ю. Ви не здобудете в цьому конфлікті слави, а лише ганьбу, приниження, кров, смерть і становище нації-ізгоя для всього білоруського народу на десятиліття", – наголосив він.


Нагадаємо, під Прилуками ЗСУ рознесли танкову роту РФ разом з особовим складом. Поблизу Чорноморська –було . А в Бучі артилерія ЗСУ вщент розгромила танки РФ з літерою V.


Тим часом Зеленський та Лукашенко домовилися, що українська делегація зустрінеться з російською без попередніх умов на українсько-білоруському кордоні.


Як повідомляла УМ, на Київщині українські військові розгромили колону 141 моторизованого полку Росгвардії Чечні. 


Колону «кадирівців» розбили у районі Гостомелю, також ліквідували його командира – соратника Рамзана Кадирова Магомеда Тушаєва.