Україна вводить воєнний стан: Зеленський закликав не панікувати

07:37, 24.02.2022
Україна вводить воєнний стан: Зеленський закликав не панікувати

Презилент Зеленський оголосив про воєнний стан в Україні. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців у зв’язку з нападом РФ на Україну і заявив про введення по всій державі воєнного стану зранку 24 лютого.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у зверненні Президента у соцмережах.

 

«Сьогодні президент Путін оголосив проведення спеціальної військової операції на Донбасі. Росія здійснила удари по нашій військовій інфраструктурі та по наших прикордонниках, прикордонних загонах. В багатьох містах Україні було чутно вибухи.

 

Ми вводимо воєнний стан на всі території нашої держави. Хвилину тому я провів розмову з президентом Байденом. США вже почали гуртувати міжнародну підтримку.

 

Сьогодні від вас, від кожного з вас потрібно спокій. по можливості залишайтесь вдома. Ми працюємо, армія працює, працює весь сектор безпеки України. На зв’язку з вами буду постійно я, РНБО, Кабінет міністрів України», - заявив глава держави.

 

Зеленський відзначив, що незабаром знову вийде на зв'язок до громадян України, передає Офіс президента. 

 

І наголосив: «Без паніки, ми сильні, ми всіх переможемо, бо ми це Україна. Слава Україні!».

 

 

Водночас президент США Джо Байден, після розмови з Зеленським, заявив, що зустрінеться зі послами “Великої сімки” (G7), а потім “поговорить з американським народом”, щоб оголосити про подальші заходи, які будуть застосовані щодо Росії через напад на Україну.

 

Він також обіцяє координувати свої дії з союзниками по НАТО.

 

“Молитви всього світу сьогодні ввечері з народом України, який страждає від неспровокованого та невиправданого нападу російських збройних сил. Президент Путін обрав навмисну ​​війну, яка принесе катастрофічні людські жертви та страждання.

 

Тільки Росія несе відповідальність за смерть і руйнування, які принесе цей напад. І Сполучені Штати, їхні союзники та партнери відреагують єдиним і рішучим чином. Світ притягне Росію до відповіді», – запевнив Байден.

 

Як повідомляла «УМ», Путін оголосив про проведення спеціальної військової операції на Донбасі. Насправді ж, Росія почала вторгнення в Україну на різних напрямках.