Скандальна блогерка Онацька програла в суді ветерану АТО Штефану і Міноборони

19:24, 08.02.2022
Скандальна блогерка Онацька програла в суді ветерану АТО Штефану і Міноборони

Таїсія Маламан (Онацька) судилася з полковником Анатолієм Штефаном "Штірліцем". (Коллаж з відкритих джерел)

Солом'янський суд Києва відмовив у задоволенні позову про "захист честі й гідності" популярній блогерці Таїсії Маламан (Онацькій), відомій у ТікТок під ніком di.rubens.

 

Вона позивалася проти Міністерства оборони України та ветерана війни на Донбасі, військового блогера полковника Анатолія Штефана "Штірліца".

 

Як повідомляє "Україна молода", про це інформує Facebook-сторінка юридичної компанії "Міллер" у вівторок, 8 лютого.

 

Ця дівчина, більш відома за нікнеймом "di.rubens", раніше засвітилася у відео в соціальній мережі TikTok, де говорила, що обирає Росію, а не Україну.

 

Найбільшим приводом для обурення було те, що ролик мав назву "Яка твоя улюблена країна?". Його знімали на Майдані Незалежності біля алеї Героїв Небесної Сотні.

 

На це різко відреагував полковник ЗСУ Анатолій Штефан, який відомий за позивним "Штірліц". Дівчина вирішила, що слова ветерана її ображають і вирішила судитися.

 

На суді зауважили, що блогерка є публічною особою. Такий висновок зробили виходячи не лише з її мільйонної аудиторії підписників, а й з урахуванням особистих заяв про це.

 

Тому служителі Феміди резюмували: висловлювання Анатолія Штефана хоч і зачепили її почуття, однак були висловлені у пристойній формі та у виразах, прийнятних у спілкуванні людей.

 

Крім цього, суд взяв до уваги й те, що слова офіцера були оціночними судженнями про події, які не підлягають спростуванню та доведенню їх правдивості.

 

«Свого часу ця справа неабияк сколихнула суспільство своїм цинізмом. Нашому клієнту, офіцеру ЗСУ … було нестерпно чути слова блогерки, яка з-поміж України та сусідньої країни-агресорки зі сміхом вибирає останню. Ми пишаємося тим, що надаємо правову допомогу Анатолію Штефану, оскільки підтримка ветеранів та всіх захисників незалежності нашої країни для нас надважлива», — прокоментував  адвокат практики захисту ділової репутації Юрій Мельник.

 

Цікаво, що раніше вказувалося, що справжнє прізвище блогерки - Онацька. Проте, в новій публікації про рішення суду вказано, що вона вже Таїсія Маламан.

 

Також суд у цей день відмовив у задоволенні зустрічного позову до блогерки від пана Штефана. Про нього під час розгляду справи заявляв сам офіцер.

 

Мовиться про відеозапис, де блогерка зухвало коментувала скандал, який виник.

 

Там вона говорила про "Штірліца", якого назвала "ганьбою української армії", "людиною, яка воює з мирним населенням", "провокатором і шахраєм".

 

Сам пан Штефан так відреагував на судове рішення: "Вважав, вважаю і буду вважати, а також розцінювати цю справу не стосовно мене, а стосовно воїнів, ЗС України та України в цілому. За цей рік було багато майже аналогічних інформаційних приводів, де особи намагалися просунути в своїх меседжах "идеи русского мира".
 
І цей випадок довів що українське суспільство засуджує і дуже критично ставиться до цих випадків. Вдячність українським компаніям які розривають трудові договори з такими особами і обирають Україну".

 

 

Адвокати службовця просили визнати таку інформацію недостовірною та спростувати її. Також вони вимагали, щоб блогерка заплатила 300 тисяч гривень моральної компенсації. Однак суд відмовив у задоволенні цього позову.

 

Після розголосу цієї історії, на неї відреагували рекламодавці, з якими співпрацювала блогерка. Деякі з них пояснили відмову від співпраці з нею тим, що не можуть спрогнозувати можливі репутаційні втрати.

 

Найвідоміші з цих компаній: "Алло"; "Borjomi"; "Nestlé"; "ASUS".

 

Сьогодні у своєму Instagram та Telegram-каналі di.rubens заявляє про важкий період та "майбутні великі зміни у житті".

 

Як раніше повідомляла УМ, скандальна колишня професорка університету Драгоманова Євгенія Більченко, яку звільнили за публічну підтримку агресії Кремля, отримала громадянство Росії.

 

Ще й заявила, що разом з чоловіком вони готові померти за "русский мир".