Марш Єдності у Харкові зібрав тисячі патріотів, фото

18:59, 05.02.2022
Марш Єдності у Харкові зібрав тисячі патріотів, фото

Учасники маршу тримали у руках головний банер "Харків - це Україна", українські прапори та червоно-чорні стяги. (Фото: nationalcorps.org/ hk.npu.gov.ua)

Понад п’ять тисяч патріотів зібрав Марш Єдності під гаслом «Харків – це Україна» в центрі обласного центру в суботу, 5 лютого.

 

Марш відбувся попри спроби місцевої влади заборонити його, посилаючись на пандемію коронавірусу та терористичні загрози.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють організатори та учасники Маршу, а також українські ЗМІ.

 

Марш стартував о 14:30 з площі Конституції у Харкові. Учасники маршу тримали у руках головний банер "Харків - це Україна", українські прапори та червоно-чорні стяги.

 

 

За даними Укрінформ у акції брали участь понад 5 тисяч учасників, які пройшли головною Сумською вулицею і скандували патріотичні гасла: «Харків – це Україна!», «Україна понад усе!», «Схід і захід разом!», «Путін – х***ло!» тощо.

 

Саму ж вулицю було перекрито для транспорту, до площі Свободи.

 

Колона чітко дотримувалася кордонів вулиці, не виходячи на тротуари. Попереду колони йшли декілька десятків поліцейських, серед яких - кінологи з собаками. Позаду колони рухалися майже 10 автомобілів з написами "Поліція". На тротуарах чергували громадські спостерігачі, які теж стежили за порядком, повідомляє Нацполіція.  

 

 

Як повідомив координатор маршу, голова Харківської організації "Національний корпус" Костянтин Немічев, у заході взяли участь представники понад 80 громадських організацій.

 

Вже на площі Свободи люди розгорнули 100-метровий державний прапор України.

 

"Це мирна акція без політичних закликів, яку Харківська міська рада намагалася заборонити, посилаючись на ковід та загрозу ймовірних провокацій. Тим краще, що суд дозволив її провести, бо це - реалізація прав людей на демонстрацію своєї позиції", - сказав пан Немічев журналістам.

 

За словами учасників Маршу, зараз - саме той час, коли треба показати Путіну, що ми його не боїмось: "Нехай він нас боїться, бо ми готові захищати свою землю".

 

Публічний порядок забезпечували 460 працівників поліції та 100 військовослужбовців Національної гвардії України. Акція пройшла без грубих порушень чинного законодавства.

 

 

3ауважимо, що 3 лютого Харківська міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій виступила проти проведення активістами запланованого на 5 лютого Маршу Єдності під українськими прапорами, але дозволила проведення мітингу на площі Свободи - без димових шашок, вибухових пакетів та фаєрів.

 

Того ж дня організатори «Маршу Єдності» оприлюднили заяву, що не планують скасовувати захід.

 

Харківський окружний адміністративний суд відмовив Харківській міськраді у задоволенні такого позову спочатку 4 лютого. А вже наступного дня цей самий суд відмовив міській владі вже у задоволенні другого такого позову.

 

Як повідомляла «УМ», під час такого ж "Маршу єдності" у Харкові 22 лютого 2015 року, було здійснено терористичний акт: внаслідок вибуху тоді загинуло 4 особи, ще 9 осіб отримали поранення.