Кличко-молодший приєднався до тероборони Києва

16:22, 02.02.2022
Кличко-молодший приєднався до тероборони Києва

Володимир Кличко подає заяву на вступ до тероборони Києва. (Фото: Віталій Кличко Тelegram)

У Києві триває набір до лав Сил територіальної оборони міста. Український боксер Володимир Кличко, брат міського голови столиці Віталія Кличка, також подав заяву на вступ.

 

Як інформує УМ, про це 2 лютого мер Києва повідомив у своєму Telegram.

 

Віталій Кличко розповів, що перевірив, як проходить консультаційна робота з добровольцями в першому центрі рекрутингу резервістів, який створили у місті. Центр відвідав не сам, а з братом Володимиром, який одразу також написав заяву та подав документи на вступ до бригади тероборони.

 

"Друзі! Прийшов перевірити, як відбувається консультаційна робота з добровольцями в першому центрі рекрутингу резервістів. А брат подав заяву і документи — приєднується до бригади територіальної оборони міста Києва", — повідомив мер.

 

Зазначимо, що з 1 січня цього року, згідно із законом, в Україні з’явився ще один вид військ — Сили територіальної оборони. Головне завдання, яке закон ставить перед цими військами — охорона стратегічних об’єктів, блокпостів та протидія диверсантам. Також члени тероборони мають допомагати у випадку надзвичайних ситуацій. Зараз такі підрозділи формують і в Києві.

 

Як повідомляла УМ, станом на 28 січня до складу тероборони Києва вже входить близько 600 осіб, проте необхідно кілька тисяч.