Генпрокурорка доручила зареєструвати кримінальну справу щодо Трухіна

10:53, 02.02.2022
Генпрокурорка  доручила зареєструвати кримінальну справу щодо Трухіна

На місці ДТП спричинене нардепом Трухіним на Бориспільській трасі у серпні минулого року. (Фото: ВВС)

Генпрокурорка Ірина Венедіктова доручила зареєструвати кримінальну справу відносно народного депутата від «Слуги народу» Олександра Трухіна.

 

Як інформує УМ, про це вона написала 2 лютого на своїй сторінці у Фейсбуці.

 

«Без жодних зволікань дала доручення зареєструвати кримінальне провадження.

 

На жаль, мова вже йде не тільки про участь в ДТП. Абсолютно очевидно, що питань для вивчення набагато більше. Підслідність визначаю за НАБУ», - повідомила вона.

 

Нагадаємо, що народний депутат від «Слуги народу» Олександр Трухін 23 серпня 2021 року начебто спричинив дорожньо-транспортну пригоду на Бориспільській трасі при в'їзді в Київ. Внаслідок ДТП постраждали шестеро людей, серед яких двоє дітей, а також голова Комітету арбітрів Федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень.

 

За кілька днів після ДТП деякі ЗМІ почали видаляти опубліковану про це інформацію.

 

31 серпня процесуальний керівник у справі щодо ДТП за імовірної участі Трухіна доручив подальше розслідування цієї події слідчим Державного бюро розслідувань.

 

Трухін заявив, що слідчі та адвокати заборонили йому коментувати перебіг розслідування.

 

Президент України Володимир Зеленський, коментуючи цю ситуацію, сказав, що якби в ДТП за участі Трухіна хтось загинув, його б вже не було в складі політсили «Слуга народу».

 

Наприкінці жовтня голова фракції «СН» у Верховній Раді Давид Арахамія розповів, що слідчий процес у справі Трухіна досі триває, однак найближча до місця ДТП відеокамера показала, що за кермом був не він.

 

 

Як повідомляла УМ, нардепа Олександра Трухіна виключили з партії «Слуга народу» у середу, 2 лютого.