Одіозний полковник Юрій Голубан арештований Печерським судом

19:28, 01.02.2022
Одіозний полковник Юрій Голубан арештований Печерським судом

Юрій Голубан у Печерському райсуді. (twitter.com/Graty_me)

Печерський районний суд Києва заарештував полковника Юрія Голубана 1 лютого.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє видання «Ґрати» з-зали суду у вівторок.

 

«Поліція підозрює його та ще одного затриманого у підготовці масових заворушень у Києві та низці інших міст», – йдеться в повідомленні.

 

Як додає Національна поліція, обраний запобіжний захід є безальтернативним.

 

«Затриманим було повідомлено про підозру у замаху в організації масових заворушень (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 294 Кримінального кодексу України)», – зазначають правоохоронці.

 

Сам Голубан свою провину і причетність до організації заворушень не визнає.

 

Експоліцейській зазначив, що на відеозаписі, який оприлюднили на брифінгу МВС 31 січня, його провокували поліцейські. За його словами, у тій розмові він заперечив бажання організовувати такі заходи й казав, що не можна чинити насилля щодо поліцейських, але цього у відео немає.

 

У коментарі журналістам Голубан сказав, що до нього зверталися з організації "Традиція і порядок" щодо бажання організувати мітинг під стінами Офісу президента.

 

Нагадаємо, що раніше громадськість закидала Юрію Голубану співпрацю з російськими бойовиками на Донбасі.

 

Як повідомляла «УМ», керівництво МВС і Нацполіції заявило, що правоохоронці запобігли масовим заворушенням та насиллю по відношенню до поліцейських під час низки нібито проплачених акцій у низці міст України.

 

За словами міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського і голови Нацполіції Ігоря Клименка, перша акція мала відбутися у Києві під Офісом президента вже 31 січня, де «тітушки» мали розлити бутафорську кров.