Офіцер закрив собою побратима від вибуху гранати на полігоні Миколаївської області

09:47, 21.01.2022
Офіцер закрив собою побратима від вибуху гранати на полігоні Миколаївської області

25-річний старший лейтенант Федосенко закрив собою побратима від вибуху гранати, таким чином врятував йому життя (Фото: Фейсбук Командування Сил логістики ЗСУ)

На полігоні в Миколаївській області військовий закрив собою побратима від вибуху гранати. Він отримав осколкові поранення та травми, але вижив.

 

Як інформує УМ, про це повідомило Командування Сил логістики ЗСУ у своєму Facebook.

 

«Під час проведення занять із вогневої підготовки, а саме — метання бойових гранат, старшого лейтенанта Федосенка призначили керівником на навчальному місці. Побачивши, що кинута військовослужбовцем граната скотилася на бруствер,  керівник зреагував миттєво — оцінивши обстановку, не вагаючись, відштовхнув від місця вибуху гранати сержанта Романа Шубіна та закрив його собою, таким чином врятував життя підлеглому», — йдеться у повідомленні.

 

Старшого лейтенанта оперативно госпіталізували та надали всю необхідну медичну допомогу. На нього чекає недовга реабілітація, хоча сам військовий запевняє, що почувається добре та готовий повернутися на службу.

 

У Командуванні Сил логістики ЗСУ зазначили, що клопотатимуть перед головнокомандувачем про заохочення Федосенка.

 

Генеральний штаб ЗСУ та головнокомандуючий ЗСУ Руслан Залужний 23 листопада повідомили, що на полігоні «Широкий лан» у Миколаївській області пройшли заняття, де відпрацювали нову тактику застосування протитанкових комплексів Javelin та дронів Bayraktar в бойових умовах, а також показали їхнє комплексне застосування в умовах ночі та поганої видимості.

 

Як повідомляла УМ, на передовій упродовж доби 18 січня та станом на ранок наступного дня з боку російсько-окупаційних військ порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.