У Львові суд оштрафував організатора «голодної туси» Олександра Заліска

19:26, 14.01.2022
У Львові суд оштрафував організатора «голодної туси» Олександра Заліска

Скандальний блогер Олександр Заліско сплатить штраф. (Фото з відкритих джерел)

Скандального блогера Олександра Заліска оштрафували на 17 тисяч гривень за порушення карантину під час вечірки, яку він влаштував до свого дня народження 27 листопада в Будинку вчених у Львові. 

 

Заліско судове засідання проігнорував, приславши замість себе адвоката, який заявив, що обвинувачений визнає свою вину.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив місцевим ЗМІ суддя Олег Юрків, який розглядав справу.

 

«Засідання суду відбулось 13 січня. Обвинуваченого Олександра Заліска не було під час розгляду справи. Натомість його адвокат заявив, що обвинувачений визнає свою вину і погоджується на мінімальне покарання. За порушення карантину йому призначено покарання у вигляді 17 тис. грн штрафу".

 

Як повідомляла УМ,  Instagram-блоґер Заліско влаштував  "тусу блоґерів" до свого дня народження, що збігся із Днем пам’яті жертв голодоморів. Серед гостей було чимало блоґерів та ведучих. Один із них Володимир Остапчук опублікував на своїй сторінці в Instagram відео із заходу, підписавши її "Голодна туса".

 

Тоді чимало користувачів висловили обурення та засудили блоґера та його гостей за недоречність проведення гучної вечірки з еротичними танцями та розвагами в траурний день. Бренди та торгові марки, які підписали контракти на рекламу із Заліском, припинили співпрацювати з ним.

 

Через два дні львівська поліція склала протокол про адміністративне правопорушення на блоґера. Вони твердили, що учасники вечірки не дотримувались соціальної дистанції та не мали одягнутих масок на обличчі.

 

На початку грудня у Львові раптово помер 75-річний директор Будинку вчених Роман Славітич, який дозволив провести вечірку блогеру з друзями. Директору стало зле у кабінеті заступника міського голови Андрія Москаленка.