У Львові блогери влаштували вечірку в річницю Голодомору

21:10, 29.11.2021
У Львові блогери влаштували вечірку в річницю Голодомору

Чернівецький блогер гучно святкує день народження в річницю Голодомору

На чернівецького блогера - іменинника Олександра Заліска, який влаштував вечірку в роковини Голодомору у Львові, поліція склала протокол.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила пресслужба поліції Львівської області у Фейсбуці.

 

Блогеру інкримінують порушення карантинних вимог під час святкування дня народження у Будинку вчених у Львові. Йому загрожує від 17 - 34 тисяч гривень штрафу.

 

 «У суботу, 27 листопада, під час моніторингу соцмереж поліцейські виявили інформацію про масове святкування в одному із закладів у центрі Львова. Правоохоронці встановили особу організатора вечірки, 29-річного мешканця міста Чернівці. За порушення карантинних обмежень складено протокол за ч.1 ст.44-3 «Порушення правил карантину щодо людей» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає накладання штрафу у розмірі від 17 до 34 тисяч гривень», - йдеться у повідомленні.

 

 

Ініціатор свята Заліско влаштував «голодну» вечірку в сексі-стилі, куди були запрошені й інші відомі інстаграм-блогери. Ведучим був Володимир Остапчук.

 

Гості роздягалися, стояли на столах з їжею та брали участь у конкурсах. Сам Остапчук опублікував фото святкового столу, за яким блогери сміються та їдять. Знімок він підписав: «Блогерська голодна туса». Згодом це фото зникло з його Instagram. Проте Заліско заявив, що він не дозволить «зіпсувати його настрій».

 

Після вечірки запрошені гості почали викладати в Інстаграм фото і відео, що викликало хвилю негативних емоцій в українців. У соціальних мережах активно почали закликати компанії припинити співпрацю з блогерами. Зокрема, такі звернення в постах і коментарях скеровували до Метро, Київстар, Розетки, Нової пошти, Bourjois Україна, JYSK Ukraine, Ашану.

 

У Будинку вчених наголосили, що вони шоковані тим, що сталося: коли укладали угоду, то йшлося про звичайне святкування дня народження, але коли 8 бусів почали звозити меблі і реквізит для святкування, зрозуміли, що буде щось грандіозне. Проте уже на той час угода була підписана, а її розірвання могло б призвести до суду.

 

Сьогодні перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко повідомив про рішення призупинити господарську діяльність Будинку вчених, що належить Львівській обласній профспілці працівників освіти та науки.

 

Як повідомляла раніше «Україна молода», маленькі пластуни з гуртка «Сіверські вовкодави» вшанували пам'ять жертв Голодомору в Конотопі.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Науковці представили нові методики підрахунку жертв Голодомору-геноциду українців.