Митрополит Епіфаній благословив подарунки, зроблені дітьми для захисників України

18:39, 29.12.2021
Митрополит Епіфаній благословив подарунки, зроблені дітьми для захисників України

Разом з Предстоятелем ПЦУ молилися діти, військові капелани, волонтери і нацгвардійці. (Фото ПЦУ)

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній благословив подарунки, які зробили діти для воїнів – захисників України у Трьохсвятительському храмі вчора, 28 грудня.

 

Як повідомляє "Україна молода", про це інформує прес-служба Київської Митрополії Української Православної Церкви.

 

Освячення відбувалося на дзвіниці Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря.

 

У рамках міжнародної акції «Різдвяна зірка» діти українських громад світу та України виготовили для наших воїнів, які перебувають на  передовій, Різдвяні подарунки та сувеніри: це, зокрема, Різдвяні зірки, малюнки, листівки, різдвяне печиво й інші вироби.

 

"Сьогодні ми разом з дітками хочемо підтримати наших українських воїнів. Ми бачимо і відчуваємо те, що зараз відбувається, тому вдячні нашим військовослужбовцям, молимося за них та бажаємо і їм донести радість прийдешнього Різдва Христового", – сказав Митрополит Епіфаній.

 

Разом з Предстоятелем Помісної церкви молилися військові капелани ПЦУ, представниці Всеукраїнської ліги українських жінок й Національної рада жінок України та представники Національної гвардії України.

 

Як повідомляла «УМ», Предстоятель ПЦУ Епіфаній прогнозує, що приблизно за десять років більшість українців святкуватимуть Різдво Христове саме 25 грудня, а не 7 січня.