Головна ялинка країни на Софійській площі Києва засвітилася вогнями, фото

21:45, 18.12.2021
Головна ялинка країни на Софійській площі Києва засвітилася вогнями, фото

Казкового та «космічного» вигляду зеленій красуні в історичному центрі Києва надають підвісні гірлянди у вигляді зоряного неба. (Фото КМДА)

Урочиста церемонія запалення вогнів головної ялинки країни відбулася на Софійській площі Києва у переддень Дня Святого Миколая в суботу, 18 грудня, ввечері.

 

Про це повідомляє Україна молода.

 

Традиційно офіційну церемонію відкриття ялинки завжди призначали на 19 грудня, з нагоди Дня Святого Миколая. Проте цьогоріч церемонію перенесли на день раніше.

 

«Друзі! В переддень Дня Святого Миколая засвітив вогні на головній ялинці країни на Софійській площі в столиці. Головна ялинка країни цього року - штучна, заввишки 31 метр. Її підсвічують 10 кілометрів гірлянд та прикрашають 20 тисяч іграшок», - наголосив після церемонії мер Києва Віталій Кличко.

 

І додав: «Нехай вас радує наша ялинка-красуня, яка останніх декілька років потрапляла до рейтингу найкрасивіших в Європі. Потрапить і цього разу, я впевнений!».

 

 

За його словами, вже у неділю, 19 грудня, на Софійській площі Святий Миколай вітатиме киян та гостей міста.

 

«Цей рік був непростим, але я переконаний, що всі разом ці виклики ми подолаємо. І ми робимо разом наше місто все красивішим і привабливішим для життя», - сказав мер столиці.

 

Зауважимо, що основа ялинки зроблена у вигляді Різдвяного вертепу, що зображає біблійну сцену із фігурами Ісуса, Матері Божої, святого Йосипа, пастухів, царів, ангелів і колядників.

 

Казкового та «космічного» вигляду зеленій красуні надають підвісні гірлянди у вигляді зоряного неба.

 

До речі, облаштований вертеп є найбільшим у Європі.

 

Довкола ялинки розташувалися розважальні локації: фотозони, дитячі забави, майстерня та музей новорічних прикрас, фуд-корти та теплі зони для відпочинку. Пануватиме дух Нового Року та Різдва біля Софії до 16 січня.

 

Навколо пам’ятника Богданові Хмельницькому працюватиме ковзанка у вигляді тунелю.

 

Також на Софійській площі та на Володимирському проїзді до 16 січня працюватиме новорічно-різдвяне ярмаркове містечко, святково прикрашене ілюмінацією, до якого вестимуть чотири святково прикрашені арки.

 

 

Враховуючи карантинні обмеження та необхідність дотримуватись соціальної дистанції, у зоні фудкорту їжу продаватимуть у стилі «стріт-фуд», щоб бутерброди та снеки можна було зручно взяти і відійти.

 

Також святкові локації облаштували у Центральному парку культури і відпочинку Києва (Маріїнський парк, естрада Міського саду).

 

На Контрактовій площі відкриється велика різдвяна локація «Різдво на Подолі», оформлена у європейському стилі. Тут розташуються льодова ковзанка, велика снігова гірка, атракціони, резиденція святого Миколая.

 

Уже з 19 грудня на панорамному майданчику біля Арки дружби народів відкривається цікава святкова новорічна локація. На містян та гостей міста, що прогулюватимуться пішохідно-велосипедним мостом між Володимирською гіркою та Аркою дружби народів, чекатиме новорічна ялинка, затишна лаунж-зона зі столиками з підігрівом та зігріваючими напоями.

 

Всі локації будуть працювати до 19 січня 2022 року.

 

Як повідомляла «УМ», Київська дитяча залізниця відкрила зимовий рух поїздів до Дня святого Миколая в Сирецькому парку столиці.

 

Поїзди курсуватимуть до 30 січня 2022 року по суботам, неділям і святковим дням із 10:30 до 18:50 (відправлення кожні 40 хвилин).