МВС встановило 45 катів з в'язниці «Ізоляція» у Донецьку – Монастирський

19:42, 09.11.2021
МВС встановило 45 катів з в'язниці «Ізоляція» у Донецьку – Монастирський

Міністр Монастирський обіцяє покарання усім причетним до катувань в донецькій "Ізоляції". (facebook.com/moden.ua)

Правоохоронці провели впізнання та встановили 45 учасників злочинної групи, які катували українських полонених у незаконній в'язниці «Ізоляція» в непідконтрольному Донецьку.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив голова МВС Денис Монастирський у вівторок, 9 листопада.

 

«Палич – у руках українських правоохоронців. Той, хто організовував тортури і знущання з українських військовополонених і затриманих у страшній  «Ізоляції»... Більше року слідчі у взаємодії з міграційною поліцією розслідують жахливі злочини Палича проти людей», – написав Монастирський у соцмережах.

 

За його словами, «Ізоляція» – це колишній завод на території так званої «ДНР», який бойовики обладнали як базу та в’язницю. 

 

Міністр зазначив, що після повернення полонених з «Ізоляції» в Україну поліцейські поспілкувалися з кожним з них.

 

«Знаєте, що з ними робили? Катували електричним струмом через статеві органи. Поміщали в труну і забивали цвяхами. Ґвалтували. Ламали кістки. Імітували розстріл. І ще багато жахливих речей», - розповів керівник МВС.

 

Крім того, як зазначив міністр, у вересні 2021 року матеріали про вісьмох військових злочинців було передано в суд для заочного засудження.

 

Також він наголосив: «Скільки б часу не минуло, ці жахливі злочини не залишаться безкарними».

 

Як повідомляла «УМ», у вівторок, 9 листопада правоохоронці затримали бойовика Дениса Куликовського з позивним «Палич» у Києві. Саме він свого часу був комендантом катівні «Ізоляція», а нині спокійно гуляв столичними вулицями.