Мільйон дерев за добу: українців закликають долучитися до екологічної акції, відео

15:04, 28.10.2021
Мільйон дерев за добу: українців закликають долучитися до екологічної акції, відео

Організатори акції з екоініціативи Greening of the Planet. (Фото: facebook.com/GreeningofthePlanet)

Масштабна екологічна акція "Висадження дерев 1 млн людей за одну добу" відбудеться в рамках глобальної екоініціативи Greening of the Planet по всій Україні в суботу, 30 жовтня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили організатори акції з екоініціативи Greening of the Planet.

 

За словами організаторів, місією проєкту є відновлення екосистеми Землі та об’єднання людей планети – 100 млн дерев та 100 млн людей до 2023 року.

 

«Попередні наші Акції мали на меті посадити якомога більшу кількість дерев, але ми зрозуміли, що не менш важливим є об’єднання великої кількості людей. Бо так ми не просто висаджуємо дерева, а змінюємо ставлення людей до природи», - йдеться у повідомленні.  

 

Зір учасників розпочнеться о 12:00, а старт акції відбудеться о 13:00 на центральній локації в Національному ботанічному саду імені Гришка в Києві, де перші дерева висадять ініціатори проєкту – Ганна Крисюк та Сергій Гайдайчук.

 

Планується, що о 13:10 до участі в акції долучаться високопосадовці та поважні гості:

 

Ольга Стефанішина – віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції; Роман Абрамовський, міністр захисту довкілля та природних ресурсів; Еміне Джапарова, перша заступниця міністра закордонних справ; Вадим Гутцайт – міністр молоді і спорту; державний секретар Кабінету Міністрів Олександр Ярема та інші.

 

Взяти участь в акції також запрошено послів іноземних країн в Україні (14 послів підтвердили участь), народних депутатів, генерального директора Нафтогазу, голову Держлісагентства тощо.

 

Як зазначають організатори, о 13:30 кожен журналіст, запрошений на захід, матиме можливість висадити "Алею правди" із власним підписом телеканалу.

 

О 15:00-16:00 відбудеться онлайн-марафон включень учасників з різних областей. У прямих включеннях співорганізатори з різних куточків України будуть розповідати, як проходить акція в їхньому регіоні, та вітати учасників з усієї країни.

 

О 16:30 розпочнеться підрахунок висаджених дерев по всій території України та висадка мільйонного дерева з ВІП-гостем, а також оголошення рекорду.

 

"Загалом в цей день на території Ботсаду буде висаджено близько 100 дерев, а по всіх регіонах, разом з Києвом, планується мільйон. Це фіксуватиметься в прямому ефірі", – йдеться у повідомленні.

 

Організатором проєкту Greening of the Planet є благодійний фонд "Озеленення України", засновниками якого є Ганна Крисюк – президент Business Woman Club та Сергій Гайдайчук – президент CEO Club Ukraine. Захід здійснюється за підтримки Міністерства закордонних справ України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів і Державного агентства лісових ресурсів.

 

Акція "1 млн дерев за одну добу у 100 країнах світу" проходила 10 квітня 2021 року у 110 країнах світу. Загальна кількість учасників – 2 145 493, а кількість висаджених дерев – 5 544 679.

 

 

Як повідомляла "УМ", місяць тому декілька сотень екологічних активістів провели Кліматичний марш 2021 у Києві.
 
Учасники маршу вимагали збільшити фінансування у держбюджеті на скорочення викидів парникових газів, адаптацію до зміни клімату та природоохоронні заходи.