Євген Мецгер і його речник Пікалов отримали статус підозрюваних за напад на журналістів

10:56, 07.10.2021
Євген Мецгер і його речник Пікалов отримали статус підозрюваних за напад на журналістів

Підозрюваний Євген Мецгер вкликаний на допит (Фото: facebook.com/MetzgerEugene)

Голова «Укрексімбанку» Євген Мецгер і директор департаменту інформаційної політики банку Володимир Пікалов отримали статус підозрюваних у кримінальному провадженні про перешкоджання професійній діяльності журналістів.

 

Обом фігурантам вручили підозри за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (ч. 1, 3 ст. 171 ККУ), а також повістки з викликом на допит у четвер вранці.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує поліція Києва і столична міська прокуратура.

 

«Поліцейські  вручили повідомлення про підозру керівництву банку у перешкоджанні професійній діяльності журналістів. Працівникам фінансової установи загрожує покарання у вигляді штрафу від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого», - йдеться у повідомленні поліції.

 

Зазначається, що поліцейські та працівники прокуратури 7 жовтня вранці вручили підозру двом службовим особам банку.

 

Йдеться про Мецгера і Пікалова. Слідчі вивчають роль ще й третього фігуранта.

 

Зауважимо, що Мецгер підтвердив отримання підозри, оприлюднивши у Facebook фото документу.

 

Він запевняє, що "готовий у повному обсязі співпрацювати зі слідством" та ще раз вибачився. перед журналістською спільнотою та особисто перед Кирилом Овсяним та Олександром Мазуром.

 

 

Цікаво, що підозру Пікалову мали вручити ще у середу, в приміщенні банку, але посадовець, який під час нападу закидав журналістам «непрофесійність», ганебно втік, прослизнувши з місця роботи через інший вихід.

 

Тож, як повідомляє Київська міська прокуратура, підозру речнику банку вручили за місцем проживання у присутності адвоката разом із повістками з викликами на допит.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні в Офісі президента виступили за відсторонення від посади голови правління Укрексімбанку Євгена Мецгера через конфлікт із журналістами.

 

Зокрема, Мецгеру не сподобалося питання журналіста Кирила Овсяного і він наказав охороні силою забрати у знімальної групи камери і стерти всі записи.

 

Журналіст Юрій Бутусов вважає, що Мецгер дозволив бандитизм проти журналістів "Схем", бо не сумнівається, що президент Зеленський його "відмаже" від кримінальної відповідальності.

 

Згодом журналістам вдалося відновити знищене відео нападу за допомогою фахівців.