Компанія Google склала Топ-10 найпопулярніших природніх парків і заповідників України

15:32, 03.10.2021
Компанія Google склала Топ-10 найпопулярніших природніх парків і заповідників України

У Державному агентстві розвитку туризму закликають: "Мандруй Україною!" (Фото: facebook.com/DARTUkraine)

Компанія Google на запит Державного агентства розвитку туризму надала інформацію про Топ-туристичних об’єктів, місць та напрямків в Україні за кількістю пошукових запитів Google-Maps&Search за дев’ять місяців 2021 року.

 

Як повідомляє Україна молода, відповідний рейтинг оприлюднило Державне агентство розвитку туризму в соцмережах.

 

До першої п’ятірки запитів серед природних парків та заповідних зон увійшли:

 

Бакота,

Асканія-Нова,

Тустань,

Синевир,

Блакитні озера на Чернігівщині.

 

 

Далі у рейтингу розташувалися:

 

Рожеві озера, Лемурійське озеро (Херсонщина), Кінбурнська коса (Миколаївщина), Джарилгач (Херсонщина), Санжейка (Одещина) та Шацькі озера (Волинь) – з 6-го до 10-го місця відповідно.

 

 

У Державному агентстві розвитку туризму наголошують, що серед міських парків та розважальних зон у пошуковиках першість цього року отримав аквапарк в Одесі.

 

За ним ідуть зоопарк у Києві, аквапарк у Затоці, аквапарк у Бердянську та Центральний парк культури та відпочинку ім. Максима Горького у Харкові (який минулого року був на першому місці серед усіх запитів).

 

Замикає п’ятірку лідерів цього разу Ботанічний сад у Києві.

 

 

При цьому, збираючись на море та пляжі, відпочивальники найбільше шукали Залізний порт, Кирилівку, Коблево, Чорноморськ та Лазурне.

 

Серед карпатських туристичних об’єктів - Буковель, Драгобрат, Яремче та Солотвино.

 

Отже, трійку лідерів сформували заповідники.

 

Зокрема, Бакота – унікальний природний заповідник у національному парку «Подільські Товтри», недалеко від м. Кам'янець-Подільський, на місці затопленого села. Локація відома своїм Михайлівським печерним монастирем і краєвидами.

 

Тоді як Біосферний заповідник «Асканія-Нова» ім. Ф. Е. Фальц-Фейна на Херсонщині заснований 1898 року. Нині він внесений ЮНЕСКО до списку еталонних територій планети. Це одне із семи природних чудес України, що має велику наукову та культурно-пізнавальну цінність. Цілинний степ «Асканії-Нови» – єдина в Європі ділянка типчаково-ковилового степу, якої ніколи не торкався плуг.

 

Натомість Державний історико-культурний заповідник «Тустань», який замикає трійку лідерів рейтингу, славиться своєю наскельною фортецею, що датується ХII-ХVІ ст. Це унікальна пам’ятка природи та будівництва, яка не мала аналогів у Європі. Фортеця діяла як потужний оборонний, митний та адміністративний центр.