Активісти пікетують Верховний Суд через забудову карпатського гірського масиву Свидовець

13:24, 29.09.2021
Активісти пікетують Верховний Суд через забудову карпатського гірського масиву Свидовець

Акція біля ВСУ на захист Карпат.

У Києві Верховний Суд України вирішує долю туристично-рекреаційного комплексу (ТРК) "Свидовець", розташованого в Карпатах.

 

Під будівлею суду активісти організували пікет в надії скасувати забудову гірського масиву.

 

Як інформує УМ, про це 29 вересня повідомили активісти, організатори пікету.

 

За їх словами все почалося з того, що місцевим жителям с. Лопухово, з. Чорна Тиса та смт. Ясіня розташованих навколо гірського масиву Свидовець, неналежним чином повідомили про проведення громадських слухань в їх селах.

 

Адже на цих слуханнях місцеві жителі змогли б представити свої пропозиції в підтримку або заперечення щодо детального плану території туристично-рекреаційного комплексу (ТРК) "Свидовець".

 

 

Місцеві жителі подали позов до суду про визнання незаконними розпорядження Тячівської та Рахівської РДА про затвердження детального плану території ТРК "Свидовець".

 

У першій інстанції юристи екологи, активісти і місцеві жителі отримали рішення суду на користь збереження Свидовця, але рішенням апеляційної інстанції Свидовець відданий на розтерзання забудовників.

 

Три роки тому була подана касаційна скарга і ось нарешті ми дочекалися судового засідання, на якому вирішиться доля Свидівця.