До Умані приїдуть святкувати Рош Га-Шана 30 тисяч паломників

10:50, 30.08.2021
До Умані приїдуть святкувати Рош Га-Шана 30 тисяч паломників

Зараз в Україні перебуває близько 15 тисяч паломників. (Фото ОЄОУ)

Об'єднана єврейська громада України очікує на приїзд щонайменше 30 тисяч паломників до міста Умань Черкаської області на святкування Рош Га-Шана у вересні.

 

Як інформує Україна молода, відповідний спільний прогноз оприлюднили Об'єднана єврейська громада України і Фонд ім. Рабі Нахмана.

 

«Висловлюються припущення, про те, що їх може бути до 50 тисяч. На нашу думку ці прогнози не виправдаються», — зазначається в повідомленні громади.

 

Серед причин, чому кількість паломників, імовірно, не досягне 50 тисяч, Об'єднана єврейська громада називає обов’язкову самоізоляцію після повернення з України для ізраїльтян (тоді як багато хто хоче на ще одне свято Йом Кіпур відвідати синагогу), скасування продажу в Ізраїлі страховок для поїздок в Україну і «численні» тести на коронавірус.

 

«Зараз за нашими даними в Україні перебуває близько 15 тисяч паломників, частина з яких відвідує могили цадиків по всій країні. Відсьогодні очікується прибуття понад 2 тисяч паломників щодня», — додали в Об'єднаній єврейській громаді України.

 

Нагадаємо, Єврейський Новий рік, або Рош Га-Шана, у 2021 році випадає на 6-8 вересня.

 

Раніше, 9 серпня, Міністерство охорони здоров’я повідомляло, що Україна дозволить в'їзд хасидам для паломництва до Умані на Рош Га-Шана. Рік тому хасиди порушували в Умані карантин. 

 

Як повідомляла "УМ", в Умані чиновники підробили документи і продали хасидам 8 гектарів.