Олексій Кайданович «Кардан» помер у шпиталі від поранень

00:27, 12.08.2021
Олексій Кайданович «Кардан» помер у шпиталі від поранень

Старший солдат Олексій Кайданович з позивним «Кардан». (Фото з ФБ-стоірнки Маргарити Самойлової)

Старший солдат 54-го окремого розвідувального батальйону ЗСУ Олексій Кайданович з позивним «Кардан» помер від важких осколкових поранень у військовому шпиталі в районі ООС у вівторок, 10 серпня.

 

Захиснику України було 30 років, він уродженець села Федорівка Новоград-Волинського району на Житомирщині.

 

Як повідомляє Україна молода, прізвище полеглого воїна оприлюднили волонтерка Маргарита Самойлова і секретар Новоград-Волинської міської ради Оксана Гвозденко.

 

Відомо, що Олексій Кайданович народився 9 січня 1991 року. У Новограді-Волинському в нього залишились дружина Інна та двоє дітей.

 

Захисник України був поранений під містом Мар’їнка, коли ворожа протитанкова керована ракета (ПТУР) поцілила в кабіну буса.

 

За даними волонтерки Самойлової, бойові побратими «Кардана» зазначають, що їхній розвідбатальйон втратив мужнього воїна з неоціненним досвідом участі у російсько-українській війні у «гарячих точках».

 

«В складі 30-ї омбр Олексій виходив з Іловайського котла, після цього з 2017 року проходив службу в 54-му орб у найбільш небезпечних місцях на лінії фронту. Ми завжди відчували його потужну підтримку, щирість та доброту. Олексій був прикладом мужності та честі для кожного солдата у батальйоні. Приносимо щирі співчуття та розділяємо біль втрати з рідними, близькими та друзями», – йдеться у повідомленні.

 

Секретарка Новоград-Волинської міської ради Оксана Гвозденко, що тіло полеглого воїна вже відправили зі сходу України в Новоград-Волинський.

 

Церемонія прощання із Олексієм Кайдановичем відбудеться в Новоград-Волинському  Гарнізонному будинку офіцерів. Час в міськраді повідомлять пізніше.

 

Командування Об’єднаних сил висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблого.

 

Раніше штаб ООС інформував, що внаслідок бойових дій 10 серпня один український воїн загинув, двоє отримали поранення. Зокрема, неподалік Мар’їнки російські найманці обстрілювали українські позиції з протитанкових ракетних комплексів.

 

Зазначимо, що Олексій Кайданович – друга бойова втрата української армії в серпні.

 

Як повідомляла «УМ», 7 серпня від обстрілу з ПТРК під Донецьком загинув молодший сержант Ярослав Семеняка.