На Алеї Героїв Небесної сотні встановили і невдовзі знесли «символи ностальгії за СРСР», фото

14:18, 17.08.2021
На Алеї Героїв Небесної сотні встановили і невдовзі знесли «символи ностальгії за СРСР», фото

Місце встановлення скандальної інсталяції. (Фото з Фб-сторінки Юрія Бутусова, УП та з відкритих джерел)

У Києві на Алеї Героїв Небесної Сотні встановили декорації до святкування Дня Незалежності. Втім, через обурення патріотів влада відмовилася завершувати монтаж. патріоти не стали чекати і знесли частину прорадянської експозиції. 

 

Мер міста Віталій Кличко заявив, що «символи ностальгії за Радянським союзом» недоречні, і КМДА не має до цього стосунку.

 

Як інформує УМ, про це повідомив мер міста Віталій Кличко у Telegram.

 

Зясувалося, що це зйомки проєкту до Дня Незалежності. Інсталяція радянської квартири зображає епоху початку незалежності. Робота тривала за прямою вказівкою президента Володимира Зеленського.

 

 

Активісти викликали на місце поліцію і подали заяву про незаконне встановлення конструкцій без будь-яких дозвільних документів.

 

На місце інсталяції прийшла група з Національного корпусу з 15 людей. Кажуть, що якщо не отримають пояснень щодо появи на Алеї  «радянської інсталяції, то допоможуть комунальникам демонтувати.

 

 

Віталій Кличко теж прийшов на Алею.

 

«Керівництво Національного Меморіального комплексу Героїв Небесної сотні - Музею Революції Гідності підтвердило, що встановлення "інсталяції" було погоджене з ним. Місто не видавало жодних дозвільних документів на подібні перформанси. Організацією відзначення Дня Незалежності, зокрема, концепцією та декораціями для святкових заходів опікується Офіс Президента, - заявив Клічно.

 

Він додав, що розпорядженням КМДА до відзначення 30-річчя Незалежності України на Алеї Героїв Небесної сотні передбачене тільки покладання квітів.

 

 

Інспектор Департаменту благоустрою КМДА зараз перебуває на місці і очікує від керівництва Меморіалу документів, на підставі яких встановили "інсталяцію".

 

«Я вважаю, що на місці, де загинули українські патріоти, не доречні символи ностальгії за Радянським Союзом», - резюмував мер Києва.

 
 
Толі як в Офісі президента пояснили, що до Дня Незалежності на Алеї Героїв Небесної Сотні планувалося зробити інсталяцію екскурсу історією нашої країни, але після хвилі громадського обурення "творчу концепцію переглянуть".
 
 
 

Згодом активісти і паріоти почали “демонтаж”, не чекаючи комунальників.

 

Дійшло навіть до сутичок із поліцією, яка теж прибула на місце події. Відомо, що є затримані. Поліція Києва поки що офіційно не коментувала ситуацію.