Яна Кривошея з Одеси знайдена мертвою в горах Туреччини

10:40, 29.05.2021
Яна Кривошея з Одеси знайдена мертвою в горах Туреччини

Яна Кривошея приїхала в Анталію з України для занять альпінізмом.

Альпіністка з Одеси Яна Кривошея, яку з початку травня шукали в горах Анталії, знайдена мертвою біля гори Геїксіврісі у Туреччині.

 

Рятувальники припускають, що українка загинула, впавши з прямовисних скель.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Український портал Туреччини з посиланням на турецькі ЗМІ.

 

Українську альпіністку Яну Кривошею майже місяць шукали в горах Анталії різні команди рятувальників, як місцевих, так і українських.

 

Однак тіло вдалося знайти тільки 28 травня під час аерофотозйомки розвідувальним літаком жандармерії.

 

«Після того, як тіло загиблої альпіністки було знято зі скель командою пошуково-рятувальних служб жандармерії, його доставили до Інституту судової медицини для встановлення точних причин смерті. Співчуття рідним та близьким!», - йдеться у дописі Українського порталу Туреччини.

 

Відомо, що дівчина повинна була повернутися з Туреччини 10 травня рейсом, на який вона заздалегідь купила квиток.

 

42-річна Яна Кривошея приїхала в Анталію з України для занять альпінізмом 1 травня. Спортсменка піднялася на гору Геїксіврісі висотою 1715 метрів. 2 травня дівчина відправила своїй матері повідомлення «Я на вершині», після чого не виходила на зв'язок.

 

Востаннє телефон альпіністки був у мережі 4 травня в районі міста Манавгат, і ці ділянки гір рятувальники відразу ж обстежили, але українку не знайшли. У горах в районі Анталії рятувальники знайшли намет Кривошеї: частина її речей була на місці, але були відсутні два рюкзаки.

 

Пошуково-рятувальну операцію місцева влада розгорнула і в самому місті Манавгат, оскільки правоохоронці розглядали версію, що українська альпіністка Яна Кривошея могла зникнути не в горах, а саме у населеному пункті.

 

Як повідомляла «УМ», італійська поліція знайшла мертвою 29-річну громадянку України Христину Новак, яка зникла ще понад півроку тому.