Митрополит Епіфаній привітав жінок із Днем матері

19:28, 09.05.2021
Митрополит Епіфаній привітав жінок із Днем матері

Митрополит Епіфаній оприлюднив молитву за матерів.

Предстоятель ПЦУ Епіфаній наголошує, що материнство – Божий дар і високе покликання жінки.

 

Як повідомляє Україна молода, про це митрополит Київський і всієї України заявив у своєму вітанні усім жінкам із Днем матері, 9 травня.

 

«Мати є прикладом безкорисливої любові. Вона – особлива людина в житті кожного з нас, вона невпинно і самовіддано турбується про дітей, дарує їм щастя, ласку, ніжність і тепло. Саме вона завжди зрозуміє, підтримає, пробачить, допоможе. Сьогодні, у День матері, щиросердно вітаю всіх жінок, які з гідністю підтримують і оберігають життя дітей, ввірене їм Господом. Ті турбота, любов, сила та енергія, які ви щодня вкладаєте у своїх дітей, нехай не залишаються непоміченими. Адже завдяки вашим старанням зростають люди, серця яких наповнені добром», - сказав предстоятель ПЦУ.

 

Епіфаній висловив велику подяка матерям, за те, що не бояться брати під опіку сиріт, не ділять дітей на «своїх» і «чужих», а безкорисливо огортають їх любов'ю:

 

«Низький уклін вам, дорогі й найрідніші, за те, що ви виховали відважних захисників і захисниць України, які щодня здійснюють ревне служіння на медичному й духовному фронтах, а також захищають незалежність нашої країни».

 

За його словами, Помісна церква також підтримує і молиться за матерів, які з тих чи інших причин зробили аборт.

 

«Покаяння перед Богом та молитва здатні відновити вас, Церква відкрита для вас, щоби розділити біль і бути поруч для розради й духовної підтримки», - пояснюю цю позицію митрополит.

 

Предстоятель ПЦУ констатує:

 

«Не забуваймо: щасливі діти виростають у дружній родині й під опікою щасливої матері. Тож робімо все для того, щоби дарувати нашим матерям радість і турботу. Нехай Пресвята Богородиця – як заступниця, утішителька і молільниця – оберігає вас, а Господь благословляє своїми ласками і щедротами, а також дарує здоров'я і довголіття».

 

Як повідомляла «УМ», кожної другої неділі травня в Україні відзначається День матері.

 

Президент Зеленський присвоїв звання «Мати-героїня» більш ніж тисячі жінок.