Шашличний рекорд встановили українські захисники на Донеччині під час великодніх свят.
Волонтери й захисники України, котрі входять до складу одного з батальйонів 56-ї окремої мотопіхотної бригади, приготували рекордну кількість шашликів.
Як інформує УМ, про це 4 травня повідомляє пресслужба оперативного командування «Південь» у Фейсбук.
«За ініціативи громадської організації «Небайдужі громадяни Горенки» волонтери приготували для військовослужбовців Збройних сил України 401 шампур шашликів», — йдеться у повідомленні.
Рекорд зафіксували профільні експерти, які видали спеціальний сертифікат.
Подію зареєстровано у національному реєстрі Рекордів України у розділ «Кулінарія» за одночасне приготування найбільшої кількості шампурів м’яса для військовослужбовців ЗСУ.
Довжина всіх шампурів склала 160 м, також знадобилося приблизно 700 кг м’яса.
Учасники організації, діти та їхні батьки з Києва та області передали паски, листи та малюнки.
У день свята отець Макарій освятив паски…
"Відчуття свята на передовій дуже важливе для наших воїнів", — підсумували у прес-службі командування «Південь».
Потім усіх військовослужбовців пригостили приготовленими на «рекордному» мангалі шашликами.
Дивіться також фоторепортаж про те, як захисники України зустріли Великдень на передовій.