Захисники України зустріли Великдень на передовій, фото

12:56, 02.05.2021

Захисники України з підрозділів ЗСУ та інших складових сил оборони радісно зустріли Світле Христове воскресіння в районі проведення ООС на Донеччині і Луганщині.

 

Як повідомляє Україна молода, про святкування Великодня на передовій інформує штаб ООС у неділю.

 

«Традиційне Великоднє вітання «Христос Воскрес!» сьогодні лунає по всій Україні та в усіх військових колективах, також тих, які стоять на захисті нашого миру, виконуючи завдання у складі Об’єднаних сил», - зазначають у штабі.

 

 

І додають, що в окопах на передовій, на бойових позиціях та в місцях несення служби військові капелани разом із воїнами Збройних Сил України вознесли молитву за мир у нашій країні та її процвітання, здоров’я та добробут рідних і близьких, всього українського народу.

 

 

Освячення великодніх кошиків здійснили штатні капелани, які перебувають разом зі своїми підрозділами в районі проведення ООС.

 

 

Великодні паски, писанки, крашанки та інші святкові смаколики прикрашатимуть та наповнюватимуть армійські столи всіх підрозділів у Світле Христове воскресіння.

 

 

Командувач Об’єднаних сил Володимир Кравченко привітав воїнів із Великоднем і наголосив, що віра обов’язково принесе перемогу.

 

«Ми вистоїмо у боротьбі з ворогом та разом зробимо нашу армію непереможною, а країну – процвітаючою», – заявив генерал-лейтенант.

 

На його думку, нині, коли український народ долає серйозні випробовування, надзвичайно важливими є єдність у справах і помислах, наполеглива праця заради добробуту нашого народу, зміцнення та розквіту Української держави.

 

«Традиційно, на Великдень, вся родина збирається за одним столом. Однак, далеко не всі рідні можуть бути в цей день разом. Багато українських воїнів захищають свободу і незалежність свого народу в районі проведення операції Об’єднаних сил. В ці дні ми згадуємо наших героїв, вдячно молимося за кожного, хто віддав найдорожче – своє життя, за майбутнє України», – додав пан Кравченко.

 

 

Він привітав усіх із “величним християнським святом, яке наповнює наші серця вірою, любов’ю та милосердям”, та побажав: “Нехай це світле свято вдихне в наші душі надію, дасть натхнення для добрих і славних прагнень дарує нам наснагу творити добро в ім’я майбутнього наших дітей, в ім’я України”.

 

 

У свою чергу міністр оборони Андрій Таран наголосив у привітанні воїнам ЗСУ:

 

«Великдень об’єднує християн та вселяє віру у ліпше майбутнє. У кожній українській оселі сьогодні всі помисли про мирне і щасливе життя. За це моляться і на передовій, і у кожному мирному куточку України, де, завдяки нашим воїнам, мають змогу не стикатись з жахіттями війни. Ці молитви за завершення війни, за розквіт і достаток України. Наші люди мають ростити дітей і не боятися підступних намірів російського окупанта. Не чекати зранку зведень з ООС, молячи Бога «аби без втрат», а будувати плани, працювати і радіти життю».

 

 

Як повідомляла «УМ», предстоятель ПЦУ Епіфаній у Пасхальному посланні особливу увагу приділив захисникам України:

 

«З особливим почуттям вдячності від Золотоверхого Києва, від повноти помісної Української Православної Церкви ділимося великодньою радістю з тими, хто на фронті і в тилу несе служіння українському народові, зі зброєю в руках захищаючи нас від російської агресії. Від серця бажаємо воїнам, які жертовно захищають всіх нас, які обороняють державну незалежність України, Божого захисту й перемоги!».

 

До речі, волонтери привезли 15 тисяч пасок для прикордонників і військових, які несуть службу на сході України.

 

Читайте також: Загиблі герої квітня 2021. найбільші бойові втрати за два роки.