На Харківщині поліція відпустила півсотні проросійських «тітушок», фото

21:25, 21.04.2021
На Харківщині поліція відпустила півсотні проросійських «тітушок», фото

Правоохоронці зупинили три автобуси з проросійськими «тітушками» на Харківщині. (Фото СБУ і Нацполіції)

Поліція відпустила понад 50 «тітушок» з Дніпра, Полтавщини і Луганщини, яких перед тим затримали спецпризначенці СБУ на Харківщині.

 

За даними СБУ, три групи молодиків їхали до Харкова для участі у протест на замовлення однієї з проросійських політичних сил і для створення необхідної картинки для проросійських ЗМІ.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує поліція Харківщини у середу ввечері.

 

Зокрема, зазначається, що цих громадян після взяття пояснень і профілактичних бесід відпустили.

 

«Даних про причетність чоловіків до кримінальної діяльності працівники поліції під час перевірки не встановили. Поліцейські провели з ними профілактичні бесіди щодо недопустимості вчинення правопорушень, після чого вони були відпущені», - розповіли в поліції.

 

 

Зазначається, що правоохоронці зупинили 3 автобуси:

 

На посту «Валки» - Mercedes, в якому було 16 чоловіків, на в’їзді до міста Ізюм - Mercedes Sprinter із 18 особами та на перетині доріг М-18 та М-29 - Mercedes Sprinter, в якому перебувало 19 чоловіків спортивної статури.

 

Усіх громадян доставили до територіальних підрозділів поліції для перевірки, встановлення осіб та мети прибуття до регіону.

 

 

Поліцейські з’ясували, що 19 чоловіків, віком від 21 до 50 років, є мешканцями міста Дніпра. У другій групі були чоловіки віком від 23 до 47 років із Полтави та Полтавської області.

 

Під час особистого огляду поліцейські вилучили у 38-річного полтавчанина предмет, схожий на телескопічну палицю, та ніж з написом «Гербер».

 

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Чоловік надалі має з’являтися за викликом до відділу поліції для співпраці зі слідством.

 

Третя група осіб віком від 20 до 58 років прямувала з Луганщини. Її учасники є мешканцями Лисичанська та Севєродонецька.

 

 

Зауважимо, що раніше речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула  повідомив, що на під’їздах до Харкова з боку Донецька, Дніпра та Полтави правоохоронці затримали автобуси з «тітушками», які їхали в регіон з метою дестабілізації ситуації.

 

За даними СБУ, групи були направлені до Харкова на замовлення однієї з проросійських політичних сил для проведення протестних акцій у місті, а також провокування громадського невдоволення та масових протиправних дій під час проведення чергової сесії Харківської міської ради 21 квітня.

 

Такі акції мали на меті дестабілізувати громадсько-політичну ситуацію в регіоні та створити вигідну керівництву Росії «картинку» для обґрунтування можливих актів агресії РФ проти України.

 

Нині в області проводяться масштабні антитерористичні навчання. Співробітники спецслужб переведені у режим підвищеної готовності в усіх регіонах країни.