Сергій Стерненко звільнився із СІЗО і перебуватиме під домашнім арештом

15:08, 09.04.2021
Сергій Стерненко звільнився із СІЗО і перебуватиме під домашнім арештом

Масі Найєм, Руслан Демчук і Сергій Стерненко в Апеляційному суді Одеси радіють звільненню. (Фото з ФБ-сторінки Масі Найєма)

Одеський Апеляційний суд ухвалив рішення змінити запобіжний захід відомому громадському активісту Сергію Стерненку з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

 

Так само змінено запобіжний захід і активісту Руслану Демчуку, що разом із Стерненком проходить у справі як обвинувачений.

 

Як повідомляє Україна молода, про це із-зали суду написав адвокат Стерненка Масі Найєм у Facebook  в п’ятницю.

 

Адвокат також оприлюднив світлину із клієнтами в залі Апеляційного суду.

 

"Перемога. Сергія звільнили з-під варти у залі суду. Обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Попереду розгляд апеляційної скарги на вирок (16 квітня)", - написав пан Найєм.

 

"Мені скасували заставу, але гроші не віддають. Вирок не набув законної сили, отже застава діє. Можливо, згодом із ухвали суду дізнаємося деталі", – повыдомив активіст Стерненко у коментарі журналістам.
 
 
І додав, що почувається добре – "стан здоров’я нормальний, не заразився нічим".
 
 

 

Водночас, у групі прибічників Стерненка у Facebook вказали, що так само змінили запобіжний захід Руслану Демчуку. Обох звільнених зобов'язали здати закордонні паспорти. 

 

Зауважимо, що 16 квітня має відбутися апеляція на вирок Стерненку і Демчуку, згідно з яким обидва отримали більше 7 років колонії.  

 

Як повідомляла «УМ»,  23 лютого Приморський райсуд Одеси оголосив вирок активісту Сергію Стерненку у справі за обвинуваченням у викраденні людини – сім років і три місяці ув’язнення із конфіскацією половини майна.

 

Після оголошення рішення суду Стерненко коротко поговорив, за його твердженням, із президентом Зеленським по телефону, якому «подякував» за вирок.

 

Його взяли під варту і відправили до СІЗО до оскарження вироку. 

 

Після чого в Україні відбулися численні акції на підтримку Стерненка, найепічніші з них - у Києві на Банковій. Зокрема, під час останньої активісти розмалювали фасад Офісу президента, а двері на вході навіть стали артоб'єктом і "учасником телешоу".