Сергій Гайченко з Дніпропетровщини загинув під Шумами

22:41, 27.03.2021
Сергій Гайченко з Дніпропетровщини загинув під Шумами

Старший солдат, командир БМП 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Сергій Гайченко загинув в результаті обстрілу позицій ЗСУ з мінометів і кулеметів поблизу селища Шуми 26 березня.

 

Захиснику України було 27 років, він є уродженцем села Михайлівка Синельниківського району Дніпропетровської області.

 

Як інформує Україна молода, прізвище четвертого полеглого воїна у бою під Шумами оприлюднила Раївська сільська рада у суботу ввечері.

 

«Раївська громада висловлює щирі співчуття матері Гайченко Олені Іванівні, рідним та близьким з приводу великої втрати – загибелі у районі проведення Операції об’єднаних сил Гайченка Сергія Валерійовича, учасника бойових дій на Сході України», - йдеться у повідомленні земляків воїна.

 

Зазначається, що Гайченко Сергій народився 9 вересня 1993 року.

 

 

Військову службу за контрактом розпочав з 2015 року в Київському окремому президентському полку України. 24 серпня 2016 року солдат Сергій Гайченко отримав подяку міністра оборони України за активну участь у підготовці та проведенні параду військ з нагоди 25-ї річниці незалежності України.

 

З відкритих джерел відомо, що до війни Сергій працював у локомотивному депо НД вузол ТЧ-1 Укрзалізниці (Михайлівка, Дніпропетровська область).20 вересня 2019 року був знов призваний на військову службу Синельниківським об'єднаним міським територіальним центром комплектування та соціальної підтримки Дніпропетровської області.

 

У сільраді зауважили, що Сергій Гайченко мав багато друзів, був вірним товаришем та справжнім патріотом України.

 

«Пишаємося нашим земляком, який мужньо боронив свободу та незалежність України. Пам’ять про його подвиг вічно житиме в наших серцях. Слава Герою і вічна пам’ять!».

 

Про дату і час прощання буде повідомлено додатково.

 

Водночас, ТСН повідомляє обставини бою під Шумами, в якому загинули четверо українських воїнів і ще двоє були поранені.

 

Зокрема, у ворожу пастку спочатку потрапили українські сапери – ворог завчасно закинув за передову, фактично у тил кілька мін. Коли ж сапери почали їх розміновувати – пролунав вибух.

 

За даними «УМ», першим загинув офіцер 143-го Центру розмінування, підполковник Сергій Коваль.

 

На допомогу йому вийшла група евакуації. Однак ця група потрапила в засідку: її буквально розстріляли російські снайпери з панівних висот, зокрема із башти «водокачки», розташованої поруч. Після чого, почався ще й ворожий обстріл з мінометів, гранатометів і кулеметів.

 

Окупанти не давали «режиму тиші», який запитувала українська сторона. Після цього 10-та бригада подавила ворожу активність мінометами.

 

Також під ворожим вогнем загинули бійці 10-ї огшбр Сергій Барнич з Прикарпаття, Сергій Гайченко і Максим Абрамович з Рівненщини.

 

За даними «УМ», українська армія зазнала вже 9 бойових втрат на фронті у березні.