Російські ЗМІ поширюють фейк про анафему на ПЦУ від Грецької Церкви

10:15, 26.03.2021
Російські ЗМІ поширюють фейк про анафему на ПЦУ від Грецької Церкви

Клірик-схизматик Анджелос Ангелакопулос

Клірик-схизматик Анджелос Ангелакопулос, який був священиком у Пірейській та Китераській єпархіях, знову вимовив свої прокляття. Відтак, він перестав бути у євхаристійному спілкуванні із своїм правлячим архиєреєм і тепер говорить від свого імені, як схизматик.

 

Але у російських ЗМІ вже вийшли статті із заголовком: “У Церкві Греції в тиждень торжества Православ’я чулися прокльони на ПЦУ та на Епіфанія Думенка”, в яких цього схизматика називають кліриком Грецької Церкви.

 

Таким же чином цей діяч прокляв Вселенського Патріарха, Олександрійського Патріарха, Архиєпископа Афінського і всієї Греції Єроніма і Архиєпископа Кіпру Хризостома, які визнали Автокефальну Церкву України та перебувають у спілкуванні з нею.

 

Цього року серед “мішеней” прокльонів схизматика опинився і Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній.

 

“Так званому “Томосу про автокефалію”, який Вселенський Патріархат надав розкольницькій псевдоцеркві України, анафема. Розкольницькій псевдоцеркві України на чолі з розкольником і єретиком лжемитрополитом Київським і всієї України Епіфаній Думенко і всім, хто має з ними спілкування в таїнствах, анафема”, – виголосив схизматик.

 

 

Як повідомляла УМ, у храмі УПЦ МП проголосили анафему Епіфанію та Філарету