У Житомирі затримали вандала за наругу над пам’ятником Героям Небесної сотні

11:12, 16.03.2021
У Житомирі затримали вандала за наругу над пам’ятником Героям Небесної сотні

Відеокамери зафіксували молодика на Майдані Корольова, який підходить до меморіалу та умисно б’є каменюкою по його частинам.

Поліція Житомира затримала 42-річного чоловіка, якого підозрюють у акті вандалізму щодо пам’ятника Героям Небесної сотні на Майдані Корольова, який було скоєно в ніч на 15 березня.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує поліція Житомирської області у вівторок.

 

Підозрюваним виявився житель обласного центру 1979 року народження. Вандала  ідентифікували за записами камер відеоспостереження.

 

Зокрема, відеокамери зафіксували молодика, який підходить до меморіалу та умисно б’є каменюкою по його частинам.

 

Пошкодження пам’ятника виявили уранці 15 березня працівники комунального підприємства по експлуатації адмінбудинків Житомирської облради та повідомили до поліції.

 

Поліцейські упродовж дня кілька разів перевіряли місце його проживання й затримали чоловіка напередодні ввечері, коли той повернувся додому.

 

За фактом пошкодження пам’ятника відкрито кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого). Тривають слідчі дії.

 

Як повідомляла "УМ", міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко шокований ініціативою відкрити розважальний покерний клуб у Будинку профспілок, який є одним з символів Євромайдану.