У Харкові попрощалися зі загиблим біля Новолуганського бійцем Дмитром Мироненком

13:09, 17.02.2021
У Харкові попрощалися зі загиблим біля Новолуганського бійцем Дмитром Мироненком

Поховали Дмитра Мироненка на Алеї Слави 18-го кладовища Харкова.

Понад сотня людей у Харкові прийшла 17 лютого попрощатися зі старшим солдатом Дмитром Мироненком.

 

Військовий 14 лютого підірвався на вибуховому пристрої біля Новолуганського.

 

В останню путь українського захисника прийшли провести його рідні та побратими.

 

Як інформує УМ, про це повідомляють місцеві ЗМІ в середу.

 

 

Поховали Дмитра Мироненка на Алеї Слави 18-го кладовища. На прощання зі захисником прийшли більш ніж 100 людей. Харків'янин служив за контрактом з 2017 року.

 

 

26-річний старший солдат був одним із трьох військових, які загинули 14 лютого. Вони підірвалися поблизу Новолуганського, на контрольованій Україною території.

 

 

До слова, капітана Олександра Войтенка та солдата В'ячеслава Олексієнка родом із Кременчука (Полтавська область) поховають у рідному місті.

 

Трагедія трапилася 14 лютого, приблизно о 10:00 в районі Новолуганського.

 

Троє військовослужбовців підірвалися на невідомому вибуховому пристрої та загинули на місці.

 

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський дав 10 днів на встановлення винних у підриві трьох десантників під Новолуганським 14 лютого. До кінця місяця українські військові мають перевірити також всі мінно-вибухові загородження.

 

“Додатково я даю завдання керівництву ЗСУ провести заняття щодо дотримання заходів безпеки при поводженні з вибухонебезпечними предметами, дотримання правил безпеки при пересуванні особового складу, озброєння та військової техніки на місцевості, висуванні на бойові позиції, спостережні пости та переміщенні між опорними пунктами. До кінця місяця – перевірити всі мінно-вибухові загородження на дорогах та шляхах сполучення. Важлива їхня доцільність. Застарілі та недоцільні міни – зняти, вказавши це у відповідних документах. Продовжити розмінування ще активніше: не має бути мін там, де вже не існує загрози швидкої атаки, де живуть люди, де постійно пересуваються наші військові”, – цитує главу держави його пресслужба.

 

Президент також наголосив на важливості гуманітарного розмінування на Донбасі.

 

“Розмінування дитячих садків, шкіл, лікарень було серед домовленостей лідерів Нормандської четвірки на зустрічі в Парижі у грудні 2019 року. Завдання нелегке й нешвидке. Міни в прямому сенсі стали синонімом втрати життя наших військових та мешканців Донбасу. Без розмінування ми ніколи не повернемося до мирного життя”, – зазначив Володимир Зеленський.

 

Як повідомляла «УМ», 14 лютого у Бахмутському районі Донецької області внаслідок підриву на вибуховому пристрої загинули троє військовослужбовців Збройних сил.

 

Президент Володимир Зеленський доручив міністру оборони Андрію Тарану та головнокомандувачу ЗСУ Руслану Хомчаку прибути на Донбас для розслідування загибелі трьох військових.

 

Трагічно загинули: капітан Олександр Войтенко (1974 року народження), солдат В'ячеслав Олексієнко (1987 року народження) та старший солдат Дмитро Мироненко (1994 року народження).

 

Володимир Зеленський назвав "три ймовірні причини підриву"