«Позивний «Італієць»: МВС презентує фільм про справу нацгвардійця Марківа

09:45, 05.02.2021
«Позивний «Італієць»: МВС презентує фільм про справу нацгвардійця Марківа

Стрічка називається "Позивний "Італієць".

МВС у день пам'яті Героїв Небесної сотні, 20 лютого, презентує фільм про справу нацгвардійця Віталія Марківа. Стрічка називається "Позивний "Італієць".

 

Як інформує УМ, наразі монтаж фільму вже майже завершили, повідомив речник міністерства внутрішніх справ Шевченко.

 

"Найпозитивніша історія минулого 2020 року в Україні – українсько-італійська драма із хепі-ендом військовослужбовця Національної гвардії України Віталія Марківа", - сказав Шевченко.

 

Він додав, що символ історії – телевізійна вежа на горі Карачун над Слов'янськом. Її у травні – червні 2014 разом з Марківом захищали Мирослав Гай, Макс Славян та інші військові.

 

"Саме з перемикання телеканалів з українських на російські на захоплених об'єктах Росія розпочала гібридну війну. І саме її жертвою стали італійський фоторепортер Роккеллі і російський перекладач Миронов. Сподіваємося, нам вдалося це показати у фільм", – заявив Шевченко.

 

 

Нагадаємо, раніше в Італії презентували фільм про Марківа, який називається The Wrong Place. Автори стрічки доводили, що нацгвардієць не міг бути причетним до вбивства журналіста та перекладача.

 

Як повідомяла УМ, український нацгвардієць Віталій Марків, який нещодавно повернувся додому після кількарічного ув'язнення в Італії, заочно заарештований в Росії. Басманний суд Москви в п'ятницю санкціонував заочний арешт українського військового.

 

У 2019 році суд в італійському Павія визнав Марківа винним і засудив до 24 років ув'язнення.

 

Українця визнали винним в загибелі італійського фотографа Андреа Роккеллі та російського перекладача Андрія Миронова під Слов'янськом на Донбасі у 2014 році.

 

3 листопада Апеляційний суд Мілана провів заключне засідання у справі нацгвардійця Віталія Марківа. Його повністю виправдали та відпустили на волю.  Віталій Марків вийшов на волю з італійської в’язниці в ніч на середу.

 

4 листопада літак з нацгвардійцем приземлився в Україні. На аеродромі Нацгвардії на Марківа чекали родичі, дружина, друзі та багато журналістів. Також на місці події була поліція та Нацгвардія. На летовище прибув і заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

 

Віталій Марків поновився на службі у Національній гвардії України.