Під Пісками загинув захисник України під час обстрілу

17:42, 11.01.2021
Під Пісками загинув захисник України під час обстрілу

ЗСУ понесли першу бойову втрату на Донбасу у 2021 році.

Перша бойова втрата української армії у 2021 році: захисник України загинув під час ворожого обстрілу позицій ООС під селищем Піски Ясинуватського району Донецької області у понеділок, 11 січня близько 15.30.

 

Як повідомляє Україна молода, про загибель бійця ООС інформує українська делегація в ТКГ у соцмережах.

 

«Сьогодні 11.01.21, близько 15.30 в районі н.п Піски, внаслідок обстрілу з боку противника загинув військовослужбовець ЗСУ», - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що українською стороною СЦКК було задіяно координаційний механізм: введено «режим тиші», висунуто вимогу щодо припинення вогню, підготовлено та направлено ноту до СММ ОБСЄ.

 

Українська делегація висловлює щирі співчуття рідним та близьким військового, що загинув за Україну.

 

У штабі ООС додають, що поблизу Пісків противник вів вогонь з великокаліберного кулемета, стрілецької та снайперської зброї.  На обстріли противника ЗСУ відкривали вогонь у відповідь.

 

Упродовж 2020 року семеро захисників України заслужили орден «Золота зірка» і звання Герой України кров’ю під час запеклих боїв із російськими окупантами на Донбасі: при цьому шестеро захисників України — ціною власного життя (посмертно).
 

Як повідомляла «УМ», документальну стрічку про бойовий шлях 93-ї окремої механізованої бригади  «Холодний Яр» під назвою «93: Битва за Україну» переклали для іноземних глядачів англійською, німецькою і французькою мовами.