Майно лідера угорців Закарпаття Василя Брензовича арештоване

10:49, 29.12.2020
Майно лідера угорців Закарпаття Василя Брензовича арештоване

Василь Брензович пропагує так звану «Велику Угорщину» на Закарпатті.

Закарпатський апеляційний суд постановив накласти арешт на майно, вилучене під час обшуку в будинку голови «Товариства угорської культури Закарпаття» Василя Брензовича.

 

Як повідомляє Україна молода, відповідне рішення суд увалив у понеділок.

 

Зокрема, суд розглянув апеляційну скаргу прокурора на ухвалу слідчого судді Ужгородського міськрайонного суду про накладення арешту на майно, вилучене під час обшуку у Василя Брензовича.

 

«Вивчивши матеріали провадження та заслухавши його учасників, колегія суддів дійшла висновку, що апеляційну скаргу прокурора слід задовольнити, а ухвалу слідчого судді від 11 грудня 2020 року частково скасувати», — зазначено у повідомленні Закарпатського апеляційного суду.

 

Зазначається, що це майно є речовими доказами у кримінальному провадженні, а також воно потрібне правоохоронцям для встановлення всіх обставин злочину.

 

Як повідомляла «УМ», 30 листопада СБУ повідомила про обшуки в Товаристві угорців Закарпаття через підозру в сепаратизмі та пропагуванні так званої «Великої Угорщини». Найдовше обшукували будинок Василя Брензовича — щонайменше 12 годин: від 9 ранку до 21 вечора.

 

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто розкритикував обшуки та заявив, що Будапешт поскаржиться в НАТО. Однак генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що Північноатлантичний альянс не втручатиметься в суперечку між Україною та Угорщиною. Там закликали розв'язувати всі питання у двосторонньому порядку.