Вдарив і застрелив: завершено справу Кожари про вбивство Старицького

20:36, 23.12.2020
Вдарив і застрелив: завершено справу Кожари про вбивство Старицького

Леонід Кожара невдовзі сяде на лаву підсудних.

Київська обласна прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно екс-міністра закордонних справ Леоніла Кожари за фактом умисного вбивства бізнесмена Сергія Старицького, яке сталося в садибі під Києвом у лютому 2020 року.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Київська обласна прокуратура в середу.

 

За даними слідства, у ніч на 22 лютого 2020 року обвинувачений, його дружина і потерпілий бізнесмен Сергій Старицький вживали алкогольні напої в будинку ексмінінстра в селі Чайки під Києвом.  

 

«Між чоловіками виник конфлікт, який переріс у бійку. Фігурант провадження взяв пістолет і завдав потерпілому удар в потилицю, після чого вистрілив йому в голову, від чого останній помер на місці», - повідомляють у прокуратурі Київщини.

 

І зазначають, що наразі досудове розслідування у вказаному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

 

У прокуратурі також наголошують, що відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Як повідомляла «УМ», пана Старицького було вбито із пістолета, що зареєстрований на ексочільника МЗС Леоніда Кожару.

 

25 березня ексрегіоналу Кожарі вручили підозру у вбивстві Старицького. А 10 квітня підозру отримала і дружина колишнього міністра Марина Козерод, яка намагалася узяти провину за вбивство на себе.

 

Ексміністру було обрано запобіжний захід у вигляді застави розміром 14 млн грн, але згодом адвокати добилися її зменшення до 2 мільйонів. Кожара їх сплатив і готовий був вийти з СІЗО.

 

Втім, сторона обвинувачення подала апеляцію на рішення про зниження застави і виграла її. 11 червня Кожару знову арештували.