Сергій Старицький не накладав на себе руки

10:00, 23.02.2020
Сергій Старицький не накладав на себе руки

Сергій Старицький загинув у будинку Леоніда Кожари в селі Чайки під Києвом.

Загибель відомого бізнесмена і медіаменеджера Сергія Старицького внаслідок вогнепального поранення в голову в будинку ексміністра закордонних справ Леоніда Кожари розслідується як умисне вбивство. Версія про самогубство більше не розглядається слідчими.

 

Про це повідомляє управління комунікації Нацполіції України.

 

За даними слідства, попередньо встановлено, що у будинку Кожари в елітному селі Чайки під Києвом перебувало троє осіб: подружжя та їхній гість.

 

«Усі троє вживали алкогольні напої. Зі слів жінки, вона перебувала в іншій кімнаті, коли гість вистрілив собі в голову із пістолета господаря»,- зазначають у Нацполіції.

 

Для встановлення всіх обставин події призначено низку експертиз: судово-медичну, комплексну молекулярно-генетичну, дактилоскопичну, балістичну та хімічну.

 

«На цей час правоохоронці отримали дані, які дають підстави припускати, що чоловік міг не сам покінчити із життям. За погодженням із прокуратурою кримінальне провадження перекваліфіковано із самогубства на умисне вбивство - ч.1 ст.115 КК України» - повідомили у Нацполіції.

 

Як повідомляла «УМ», в ніч на 22 лютого у будинку ексміністра закордонних справ Леоніда Кожари загинув бізнесмен Сергій Старицький. Попередня версія поліції – самогубство, постріл було здійснено із пістолета Jericho 941, що зареєстрований на ексочільника МЗС.

 

Спочатку слідчі поліції розсліду розглядали версію про самогубство 56-річного Старицького. Водночас друг Старицького Володимир Костерин вважає, що його застрелили. Адже за неофіційними даними експертів, у Старицького стріляли з відстані 3-5 метрів.

 

Відомо, що господар будинку Леонід Кожара і його гість Сергій Старицький того дня випивали. Що трапилося далі – невідомо. Смертельний постріл був здійснений із пістолета Jericho 941 PSL, що зареєстрований на Кожару, який очолював МЗС України в часи Януковича (2012-2014 рр.).

 

Старицький очолював правління телеканалу «Інтер» 2005-2006 роках, з 2007 відновив свою діяльність зі стратегічного управління Atlantic Group на посаді гендиректора. У минулому Старицький був директором телеканалу «Тоніс», главою компанії «Перехід- Медіа» і президентом хокейного клубу «Сокіл».

 

Старицький роками був тісно пов’язаний з Віктором Януковичем і партією регіонів. Під час президентських виборів-2004 саме через піарні структури Старицького проходила вся зовнішня реклама кандидата в президенти Віктора Януковича. Крім того, Старицький був давнім другом олігарха Валерія Хорошковського.