Епіфаній святкує річницю архієрейського служіння

19:30, 15.11.2020
Епіфаній святкує річницю архієрейського служіння

Предстоятель ПЦУ, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Предстоятель ПЦУ, митрополит Київський і всієї України Епіфаній святкує чергову річницю архієрейської хіротонії (служіння) в неділю, 15 листопада.

 

Як повідомляє Україна молода, про це нагадує Православна церква України, яка привітала свого Предстоятеля у соцмережах.  

 

«Вірні нашої Церкви розділяють з Вами радість цього дня. Ми дякуємо Богу за те, що покликав Вас, дорогий Предстоятелю, до цього служіння. Ви стали турботливим душпастирем і старанним проповідником Христової правди для рідного українського народу та вірних помісної Української Православної Церкви. З кожним роком Ви більше об’єднуєте духовенство, вірних та багатьох українців довкола християнських цінностей, а своїм прикладом надихаєте кожного з нас прямувати до Бога та дбати про мир і гармонію в душі», - йдеться у привітанні ПЦУ.

 

Представники автокефальної церкви України також звертаються до Епіфанія:

 

«Пам’ятайте, що Всевишній допомагає Вам і надалі об’єднувати православних християн навколо Київського престолу задля блага рідного народу. Нехай Всемогутній Господь дарує Вам милість та щедроти за активну діяльність як Предстоятеля, а також за ті посіяні зерна добра, які дають добрі плоди нашій Церкві».

 

Також Предстоятеля ПЦУ Епіфанія привітав з річницею архієрейського служіння п’ятий президент Петро Порошенко:

 

«Сердечно вітаю Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнішого Митрополита Епіфанія з 11-ю річницею архієрейського служіння. 11 років тому Господь сподобив Вас служити Церкві та українському народу. А майже два роки тому Ви взяли на себе високу місію Предстоятеля Української Православної Церкви і гідно несете слово Боже українцям всього світу. Своїм служінням Ви щодня доводите, що любов до Бога торує шлях до спасіння. І для православної громади ви вже стали тим духовним лідером, тією іскрою, котра відкриває дорогу до світла, добра та милосердя».

 

Порошенко також подякував Епіфанію «за велику роботу і любов до нашої Церкви» і побажав: «Міцного здоров’я, сил, мудрості Вам. Нехай Всемилостивий Господь благословить усі Ваші добрі справи на многії і благії літа!».

 

Нагадаємо,12 жовтня 2019 року Церква Еллади (Греції) першою після Вселенського патріархату підтвердила канонічність автокефалії Православної церкви України.

 

У жовтні 2020 року ПЦУ визнала Кіпрська православна церква, що викликало лють РПЦ.